5 kínos kérdés a szexről
És 5 őszinte válasz
Mi van az exekkel? Mi van, ha épp piától bűzlik, és nem csak az életkedved megy el? A szakértő megadja a választ.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Intimitás

- Reggelenként együtt a fürdőszobában - megöli a vágyat? A férjem legalábbis a minap így nyilatkozott.

Férjednek valahol igaza van. Mialatt az egyik a fülét tisztítja, addig a másik mellette a fogát mossa - ez eléggé kiábrándító. Ezenkívül férjed végig szemtanúja annak, hogy egy kócos álomszuszékból milyen eszközök segítségével alakulsz át sugárzó szépséggé.

És pontosan ez az, amiről ilyen részletességgel nem akar tudomást venni. Sokkal szívesebben veszi azt, ha már "átváltozva" és kikészítve csókolhat meg a reggelinél. A fürdőszobában együtt töltött idő sokak szerint illúzióromboló. Ez árt a romantikának, mely a szexuális vágy alapja.

Tanácsos fél órával hamarabb felkelni, és esténként fél órát várni addig, amíg a másik elkészül. Inkább szerelemre felkészülve jönni ki a fürdőszobából, mint olyan nőként, akit a férje a fogselyem használata közben is látott.

Dühös szex

- Érdekes módon sokszor éppen akkor kívánom meg partneremet, amikor dühös vagyok. Normális ez?

Teljes mértékben. Ugyanis az agresszió és a szex szorosan egymáshoz tartoznak. Csupán a rosszindulatú veszekedés teremt fagyos hangulatot az ágyban. Általánosságban igaz: ne a harmóniára való törekvés miatt nyomjátok el kisebb mértékű nézeteltéréseiteket, hanem inkább építsd ki a harcias hangulatot. Nem véletlenül beszélünk a szerelmesek harcáról, a nő és a férfi fegyvereiről. És ezt a harci kedvet mindenképpen ki kell élni - egészen az orgazmusig.

Edzésben

- Mit tegyek, ha már nem kívánom a páromat, és egyre ritkábban is vagyunk együtt?

A szexuális kedv úgy működik, mint az izom: edzeni kell. Nem mindig van úgy, hogy evés közben jön meg az étvágy. Kimutathatóan növekszik a szex iránti igény, ha gyakran éltek szexuális életet. A szexet nem lehet elfelejteni, azonban sok pár véleménye szerint az idő múlásával szexuális életük egyre inkább ellaposodik. Érdemes tehát tudatosan is együtt lenni, még ha az elején nem is vagytok oda az együttlétért.

Ha elmegy tőle a kedvem

- Partnerem havonta kétszer ellátogat kedvenc éttermébe, ilyenkor sörtől és röviditaltól bűzlik, nekem meg napokra elmegy a kedvem mindentől.

Ez érthető, ilyenkor egyszerűen meg kell tagadni tőle az együttlétet. Hogyha partnerednek mégis éppen ezeken az estéken támad kedve a szexhez, ne kezdj veszekedést, de mondj nemet. Egy józanul jól sikerült szerelmes együttlét után mondd meg neki őszintén, hogy a szex ilyen körülmények között élvezet számodra, ha ápolatlan, netalán részeg, akkor viszont nem is bírsz gondolni rá. Ezt barátodnak is meg kell értenie. Hiszen a szerelemben halálos vétek, ha a partner által kimondott "nem"-et a másik figyelmen kívül hagyja.

Átkozott exek

- Hogyan beszélhetném őt arról le, hogy állandóan azt részletezze, mennyire jók vagy rosszak voltak régi barátnői az ágyban? Ezt hallgatva lassan elmegy a kedvem a szextől.

Úgy, hogy elmagyarázod neki, ez nemhogy nem izgat fel, hanem ellenkezőleg: taszít. Többnyire a férfiak imponálni akarnak, azért beszélnek korábbi tapasztalataikról. Az ilyen típusú férfiak maguk sem biztosak abban, hogy valóban jó szeretők-e, azaz ki tudnak-e elégíteni egy nőt az ágyban. Tehát egyszerűen mondd meg neki, nincs szükséged arra, hogy előnyös képet fessen magáról.

Csak az számít, hogy szexuálisan, illetve az élet más területein hogyan értitek meg egymást. Ezenkívül egy dolgot egyszer és mindenkorra le kell szögezned: az, hogy elődjei milyen szeretők voltak, a legkevésbé sem érdekel, és kellemetlenül érint, ha állandóan ezt kell hallgatnod. Már csak azért is, mert joggal tarthatsz attól, hogy a későbbiekben rólad is hasonló módon fog beszélni. Ez a lehetőség egy nő kedvét mindentől elveheti.

Ezt is szeretjük