A jó szex 5 titka
Nem kell a tökéletes, elég a jó. Ez bizony a szexre is igaz, ahol nem lehet állandóan lepedőakrobatikát űzni, és eszméletvesztésig szexelni. Néha jó az egyszerű misszionárius is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1. Élj szenvedélyesen!

Az erotika a fejben kezdődik. Aki úgy gondolkodik, mint Sharon Stone, hasonló hatással lesz környezetére, mint a világsztár az Elemi ösztön című filmjében. A férfiaknak mindig csak az jár az eszükben! Na és? Kövesd példájukat! Aki napközben sokat gondol a szexre, annak teste – felgyorsult szívverésének és jobb keringésének köszönhetően – felkészültebben várja az estét.

Az erotika legyen jelen hétköznapjaidban is ahelyett, hogy csak esetenként és esténként ébresztgetnéd! Ha napközben van néhány perced, engedd szabadjára fantáziádat, képzelj el forró jeleneteket, vagy ne vegyél fel bugyit, és gondolj arra, milyen pikáns lehetőségek is adódhatnak ebből. Az erotikus gondolatoknak ugyanolyan hatásuk van, mint a szerelemnek: kisugárzásod senkit sem hagy hidegen.

2. Az öndicséret szexuálisan vonzóvá tesz!

Az ego igazol: aki önmagát kívánatosnak tartja, azt mások is megkívánják! Az önkritika felér egy szexuális öngyilkossággal! Mindannyian ismerünk olyan nőket, akik Rubens szépségideáljának felelnének meg, mégis erotikát sugároznak. Titkuk: úgy szeretik önmagukat, amilyenek. Tehát: csodáld és kényeztesd csak bátran magad! Értékeld bársonyos bőrödet ahelyett, hogy a felsőcombon lévő ráncokat számolgatnád! Párod bókjait pedig fenntartás nélkül, örömmel hidd el! Szakíts az ideális nő képével! Senki, legkevésbé szerelmed várja el, hogy Claudia Schifferre hasonlíts. Esetleg próbálj meg többet mozogni: a sport nemcsak kívülről tesz szexissé, hanem belülről is pozitív változásokat eredményez, ugyanis ösztönzi a szexhormonok termelődését.

3. Félre a cirkuszi mutatványokkal!

Az ágy nem cirkuszi porond, és ti sem vagytok akrobaták! Milyen is az álomszex? A szakemberek meghatározása szerint az, amikor két ember minden – testi, lelki és szellemi – síkon teljesen egymásra talál.

Más szavakkal, a jó szex nem egyenlő az akrobatamutatványokkal, sokkal inkább az energia felépítéséhez, irányításához és elengedéséhez van köze. Első lépésként próbáld meg lélegzésedet összhangba hozni fokozódó izgalmaddal! Ilyenkor ösztönösen mélyeket lélegzel, de ezen túl figyelj arra is, hogy újra és újra megfeszítsd bizonyos izmaidat! Mozogj például zene ritmusára, így az érzés sokkal intenzívebbé válik.

4. A megszépítő távolság

A távolságtartás izgató, mert ki is bújna ágyba a legjobb barátjával?
A monogámia törvényszerűen egyhangúsághoz vezet. Már az első év folyamán a heti három alkalomról kettőre esik vissza az együttlétek száma, a következő három évben ez a szám további csökkenést mutat. Sajnos azonban nemcsak a gyakoriság, hanem a szex iránti lelkesedés is egyre csökken. Ez azonban nem olyan, mint a rossz időjárás, ami elkerülhetetlen. A kedvetlenség ellen létezik egy nagyszerű ellenszer, melynek a receptje egyszerű: maradj titokzatos!

A túlzott közelség elnyomja az erotikát, egy túlságosan intim kapcsolat könnyen válhat testvéri viszonnyá. Amennyiben megoldható, tanácsos néha egy lakásban, de külön szobában aludni. Szervezz kedvesed nélkül programokat! A nagyobb távolság izgalmasabb közeledést eredményez.

5. Állj mindenkor készen?

Néha-néha a szexuális életben is szükség van a pihenésre, a feltöltődésre. A szexuális kedv ugyanis hullámzó. Léteznek olyan helyzetek, időszakok, amikor nem érzed magad szexinek, vonzónak, ugyanis munkahelyi vagy egyéb problémáid annyira igénybe vehetnek, hogy már nem marad energiád a szexre.

Ellenben, ha hormonjaid pozitív változást jeleznek, ne gondolj a házimunkára, a sok vasalatlanra, hanem csábítsd el őt ott, a vasalódeszka és a ruháskosár között! Lepd meg, miközben tévézik. Ha esetleg az irodában jön meg a kedved, gyorsan küldj neki egy SMS-t vagy e-mailt, teletűzdelve kétértelmű utalásokkal!

Ezt is szeretjük