5 dolog, amit elhallgat a férfi a kapcsolatban, de szeretné, ha tudnád

A férfi nem minden őt foglalkoztató, lényeges dolognak ad hangot. Ám van, amit nem árt tudnod.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bizonyos dolgokat a férfiak nem fejeznek ki direkt módon. Van, amit szándékosan nem öntenek szavakba, mert kínosnak érzik - azt gondolják, aláásná a férfiasságukat, illetve számodra elfogadhatatlan lenne a gondolat.

Ám van, amit egyszerűen nem tartanak fontosnak közölni, talán mert úgy érzik, számodra is egyértelmű a helyzet vagy az információ.

Miközben ez távolról sem igaz mindig, amit mi sem bizonyít jobban, mint a felesleges veszekedések. A férfiak hallgatása gyakran bizalmatlanságot szül, pedig elkerülhetők lennének a félreértések, ha a nők tisztában lennének mindezzel. Íme, néhány lényeges dolog, melyről a férfiak hallgatnak.

Tettekkel mondja el, hogy szeret

Lehet, hogy te is küzdöttél már azzal az érzéssel, hogy kimondtad volna, hogy szereted, ám a férfi csak nem nyitotta vallomásra a száját. Ám ha közben a tenyerén hordoz és figyelmes veled, nem kell aggódnod. Ez számára sokkal fontosabb, mint a szavak, annál is inkább, mert a szavakkal könnyű visszaélni. Ebből azt is leszűrheted, hogy valaki mondja bár a legszebb bókokat és ígéreteket, egy szavát sem kell komolyan venned, amíg tettekkel nem támasztja alá.

Sok férfi úgy fejezi ki a szeretetét, hogy megjavít dolgokat a ház körül, és kiviszi a szemetet. Olyasmit csinál, ami a világodat egy jobb hellyé teszi.

Komolyan veszi az elköteleződést

A férfiak legendásak az elköteleződés-fóbiájukról. Valóban igaz, hogy sokan nem hozzák meg könnyen a lemondásokkal járó döntést, főleg, ha már házasságról van szó. Ám ha egyszer megtették, akkor azt komolyan lehet venni, és kitartanak mellette. Talán hosszú ideig tart, mire rászánják magukat, de ennek gyakran az az oka, hogy nem akarják elhamarkodni, valóban felkészültnek akarják érezni magukat, illetve biztosnak abban, hogy mindent megadnak neked, amire szükséged van.

Tényleg figyel

A nők, amikor valakit hallgatnak, gyakran jelzik azt, hogy figyelnek, legalább némi hümmögéssel, bólogatással, vagy igenekkel és értemekkel. A férfiak nem mindig teszik ezt. Gyakran olyan némán ülnek, hogy egészen részvétlennek tűnnek, amin a nők némi szemrehányás kíséretében felkaphatják a vizet. Pedig az, hogy a férfi kevesebb visszajelzést ad, nem jelenti azt, hogy nem figyel arra, amit mondasz. Valószínűleg épp azon gondolkozik, ami elhangzott.

Nem olvassa a jeleket

Míg a nők egészen profik az apró jelek és küszöb alatti ingerek észlelésében, a férfiak még a nők számára egészen nyilvánvaló arckifejezéseket és gesztusokat is nehezen dekódolják, sőt, gyakran félreértik őket. Ezért lehet, hogy a férfi nem veszi észre, ha kicsit szomorú vagy, vagy valami bajod van. De ezért fordul elő az is, hogy túlértékelik vagy épp elmulasztják a nők flörtgesztusait. Ezért, ha valamit közölni akarsz vele, ne várd, hogy olvasson a gondolataidban, hanem mondd el neki.

Nem mindig kész a szexre

Ez sokak számára meglepetés, de a férfiak sem állnak mindig készen a szexre. Nekik is vannak olyan hangulataik, amikor az utolsó dolog, ami eszükbe jut, az a szex. Lehet, hogy egzisztenciális vagy munkahelyi nyomás következtében szoronganak, a stressz pedig a legerősebb libidócsökkentő mindkét nemnél.

Nem kell tehát pánikba esned, ha valamelyik este a férfi hivatkozik fejfájásra, ez nem azt jelenti, hogy elvesztette az érdeklődését irántad. Ez pontosan annyit jelent, mint amennyi történik - aznap nincs hozzá kedve.

Ezt is szeretjük