4 pasitípus, akinél papírforma a hűtlenség
Nemcsak az alkalom szüli a hűtlenséget, hanem bizonyos karaktervonások is. Nézd meg, melyek a leggyakoribbak!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Régóta ad gondolkodnivalót a tudósoknak és a csalódott szerelmeseknek egyaránt a kérdés, hogy a hűtlenséget vajon az alkalom szüli, vagy inkább karakterfüggő, hogy ki az, aki nem tud ellenállni a kísértésnek. Bizonyos kutatók az utóbbi állásponton vannak. Összegyűjtöttük a négy leggyakoribb típust, akinél törvényszerű a sorozatos megcsalás.

Bizonyos férfiaknál a séma kényszeresen ismétlődik. Lehet, hogy egyetlen, elkötelezett kapcsolat melletti viszonyokról van szó, más esetben pedig a férfi mindig elhagyja aktuális párját egy másikért, akit majd ugyanígy hagy el egy újabb kedvéért - és így tovább a végtelenségig. Bár nem mindegyik típus szexfüggő, gyakran állnak szexuális vagy önértékelési problémák a háttérben.

Bár sokan állnak elő azzal a magyarázattal, hogy hajtja őket a vérük vagy a génjeik, az igazság az, hogy minden emberi lénynek szabadságában áll eldönteni, hogy mi a fontosabb számára: az egymást követő, rövid viszonyok vagy az elköteleződés. A döntések kiindulópontja pedig általában az, amiről azt gondolják, többet profitálnak belőle.

A vadász

Ő az, aki gyengébb partnert keres, valakit, aki kiszolgáltatottnak tűnik, vagy egyszerűen csak egy másik szexfüggőt egy gyors numerára. Kidolgozott, és bizonyos séma szerint ismétlődő stratégiája van arra, hogyan ejti foglyul az áldozatát. Ritkán keres egyenrangú partnert, mert az bonyolultabb lenne, problémái adódhatnának, esetleg sérülést szerezhetne. Gyakran tartoznak ebbe a típusba azok a magas pozíciót betöltő férfiak, akik egy alkalmazottukkal vagy páciensükkel, esetleg a pincérnővel jönnek össze. Gyakran elegánsak, sikeresek, simulékony modorúak, és nemritkán hordoznak némi nárcisztikus sármot. Minden róluk és a saját szükségletükről szól, és azért csajoznak, mert meggyőződésük szerint megérdemlik azt.

A hős

A hős mindenkit meg akar menteni. Segíteni akar a fájdalommal küzdő vagy depresszív hölgyeken, és csupa jóindulatból és nagylelkűségből áll veled szóba. Először csak barátkozni akar az áldozattal, meg akarja vigasztalni, beszél vele az élete nehézségeiről. Kedves és megértő fickónak tűnik, nem szűkölködik a dicsérettel, és egészen addig játssza a szerepét, amíg bízni kezdesz benne. Azonnal észleli, ha leomlottak a védőfalaid, izgatott lesz és szexre kész. Még azután is igyekszik szimpatikusnak tűnni, miután megvolt az első éjszaka, de lehet, hogy ekkor már valaki mást ment meg.

A sebesült

Az előbbinek pont fordítottja a megbántott, aki azóta játssza az áldozatszerepet, hogy a szerelme eltávolodott tőle, elhagyta, vagy a felesége nem hajlandó szexelni vele. Keres valakit, bárkit, aki segítene neki, vagy kirángatná a fájdalomból. Arra alapoz, hogy megsajnálod, és azt várja tőled, hogy kimenekítsd a körülményei közül vagy a rossz házasságából. Amiről csak később derül ki, hogy azért annyira nem is rossz.

A fixált

Ő az, aki egész életében egyetlen fétist hajszol, ám azt minél több példányban. Minden nő kell neki, aki vágya tárgyával rendelkezik. A fétisek széles palettán mozognak, lehet, hogy a fickó a pincérnőkhöz vonzódik, a vörös hajhoz vagy a kiskosztümhöz, de biztos, hogy egy nem elég neki belőle.

Az a nő, aki nem rendelkezik a fétisével, tökéletesen hidegen hagyja, és akkor sem kezd ki vele, ha egyébként lehetősége lenne rá, máskor viszont irreális kockázatot is hajlandó vállalni, hogy megszerezze azt, aki elérhetetlennek tűnik. Hajlamos kategorizálni és előítéleteket gyártani.

Te ki tudod szűrni a skalpvadászokat?

Ezt is szeretjük