4 mondat a férfi netes profilján, ami elárulja, hogy csak kalandot keres
A semlegesnek látszó mondatok olykor skalpvadászokat, máskor érzelmi sérüléseket rejtenek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan, sokféle szándékkal regisztrálnak a társkereső oldalakra, és nem mindenki társat keres. Van, aki világosan meg is fogalmazza, mire vágyik és mik az elvárásai, ám van, aki ködösít, és úgy kell kihámozni szokványosnak tűnő bemutatkozásából, mit is vár valójában.

Íme, néhány példa azokra, akik tudatosan vagy épp tudattalanul inkább kalandot keresnek.

- Önzetlen, kölcsönös megértésen alapuló szerelemre vágyom

A hasonlóan semmitmondó mondatok gyakran olyantól származnak, aki a szakítása után a lelkét szeretné gyógyítgatni, az önbizalmát erősíteni, és ehhez keres doktort, akiknek kiöntheti a szívét.

Lehet, hogy még nem áll készen egy új ismeretségre, de valószínűleg ezt maga sem tudja ezt. Hogy kit keres? Leginkább önmagát. Az a típus, akinek az üzenetei nagyjából semmiről nem szólnak, így nehéz vele bármit is kezdeni. Ám ő azt is élvezi, ha foglalkoznak vele, és ha netán beszélgetésbe elegyedik, akkor csak úgy árad belőle a panasz.

- Ha tetszem, kérlek, ne felejts el rám szavazni!

A mondat gazdája az önerősítők táborába tartozik, és gyakran azért regisztrál, mert bizonyítani szeretné, elsősorban önmagának, hogy igenis értékes ember.

Az ilyen típust nem zavarja, ha mások érzelmeivel játszik. Olyan is akad közöttük, aki kizárólag a külsejével kapcsolatosan vágyik pozitív megerősítésre. Mottója a középpontban lenni, ezért nem ritka, hogy pontokat gyűjt, a honlap szépségversenyén indul, így a cél miatt valószínűleg rengeteg, őt jó színben feltüntető fotót tölt fel magáról, és szinte kampányol bemutatkozás helyett.

 - Olyat keresek, aki szeret és tud is főzni

Az örök gyerek típus választási szempontjai a kényelem és a biztonság. Az anyagi biztonság folytatására, a családba való beilleszthetőségre törekszik.

Olyan társat keres, akiben erős a gondoskodási vágy, és pótszülőként is jól funkcionálna, vagyis többnyire pótapát, pótanyát keres. Kedvenc bemutatkozó mondataiban olykor el is hangzik, hogy gondoskodó nőre vágyik.

 - Alkalmazkodó, kedves, jó modorú, stílusos úriember

Az átlagos, afféle bázisbemutatkozás itt-ott mézesmadzagos stílussal megspékelve gyakran jellemzi a kalandorokat. Az illető nem tartja fontosnak, hogy egyedi jellemzést adjon magáról, hiszen minél általánosabb, annál jobb. Gyakran a nő adatlapjából kiindulva alakítja ki saját álszemélyiségét, és különféle eszközökkel udvarol. Ugyanazon a véleményen van, hasonló lelkesedéssel pont azt és úgy képviseli, amit a nő, miközben elhiteti vele, hogy rátalált a másik énjére.

Cikkünk megírásában Tóth Mercédesz Online szerelem című könyve segített.

Mi volt szerinted a legcikibb mondat, amivel profilon találkoztál?

Ezt is szeretjük