4 jelentéktelennek tűnő apróság, ami miatt megcsal a párod

Így kerüld el!

Az észrevétlen jelek komolyabb okokat rejthetnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A férfiak legendás kalandvágyának megfejtésére mindig újabb és újabb verziók születnek. Léteznek biológiai elméletek, és mindazoknak a cáfolata is. Néha mégsem látszanak kielégítőnek a magyarázatok arra, hogy miért lép félre a férfi. A döntésben gyakran közrejátszik az is, ha a kapcsolatban valami nem stimmel, általában sokkal inkább, mint a másik nő vonzereje.

Máskor viszont nem feltétlenül a kapcsolat hiányosságai állnak a középpontban. Lehet, hogy az ember személyes problémája vagy a saját magával való elégedetlensége vezet félrelépéshez. Nézd meg, milyen mozgatók állhatnak a háttérben, és mit érdemes tenni ellenük!

Hogy érdekessé váljon

Meglepő és ellentmondásos lépés, ha valaki azért szánja magát félrelépésre, mert ezzel szeretne újra érdekessé válni a párja szemében. Ez a klasszikus féltékennyé tevés esete, de lehet, hogy a pasi így próbál izgalmat vinni újra a kapcsolatba. Ilyenkor nem arról van szó, hogy őrülten vonzódna valakihez, hiszen a lényeg az, ami azután kezdődik, hogy kiderült a félrelépése. Ilyenkor a lelepleződés érdekében talán a megfelelő jelekről is gondoskodik. Ez nagyon kockázatos lépés, de bizonyára az a feltételezés áll mögötte, hogy bár minden elképzelhető rossz megtörténik, utána sokkal forróbb lesz az együttlét. Bármilyen hihetetlen, néha mégis működik, hogy ha az egyik fél félrelép, szexuálisan, de talán még érzelmileg is felrázza a párját. A te részed az lehet ennek megelőzésében, ha figyelsz a párodra, és akár apró gesztusokkal, de érezteted vele, hogy fontos számodra. 

Figyelemelterelés

Ez egy módszer arra, hogy valaki elterelje a figyelmét más, fontosabb megoldandó feladatairól, vagy arról, ami nem működik az életében. Kibúvó lehet az alól, hogy kimerítse az energiáit, melyeket valami másra, például problémamegoldásra vagy akár munkahelyváltásra szánhatna. Ahelyett, hogy azt tenné, amire szüksége van, mert az túl bonyolultnak vagy túl félelmetesnek tűnik, azt teszi, ami egyszerűbbnek látszik.

Mire vágyik a férfi a párkapcsolatban?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ennek elkerülésében segíthet az őszinteség. Fontos, hogy megbeszéljétek a problémákat, illetve támogatóra lelhessetek egymásban a megoldásukhoz. Ilyenkor mindkét fél tudja, hogy vállalhatók a nehéz élethelyzetek is, nem kell, hogy álcázza őket egy kifelé mutatott ideális kép.

Önfeladás

Azért is vetemedhet valaki félrelépésre, mert úgy érzi, túlzottan feladja magát a kapcsolatban. A kiváltó tényezőt nevezhetjük bizonyításkényszernek is. Az illető úgy érzi, az új emberrel való kapcsolatában megtalálhatja önmaga elveszett részét - a kötetlen helyzetben visszaszerezheti a kapcsolatban elnyomott egót. Ez a fajta félrelépés még csak nem is mindig a kapcsolat minőségével függ össze, mint inkább az férfinak az önmagával való elégedetlenségéből adódik. Ha ilyen típusú kapcsolatban élsz, nem kizárt, hogy mindkettőtöknek megfelel az észrevétlen szereposztás, melyben te vagy a dominánsabb, és észre sem veszitek, hogy te viseled a nadrágot. De ha így van, akkor is hagyj lehetőséget a férfinak arra, hogy az ő ötleteinek és kezdeményezéseinek is jusson hely.

Mert megérdemli

Legalábbis ezt gondolhatja az a férfi, aki csak úgy félrelép, mintha egy új fogást kóstolna meg valamelyik étteremben. Csak azért megcsalni a partnert, hogy kényeztesse magát az ember? Ez bizony rosszul hangzik, mégis sokkal általánosabb jelenség, mint hinnénk.

Van, aki stresszlevezetésként használja, esetleg mert megfosztva érzi magát valamitől, vagy egyszerűen úgy gondolja, megérdemli az extra kényeztetést. Márpedig néha annyira sürgetően, hogy akár olyan emberrel is félreléphet, akire visszaemlékezve nem is érti, hogyan gyengülhetett el a kedvéért. Ez generálhatja az alkalom szülte tolvaj esetét.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Bármilyen banális vagy épp fontos oka is legyen a félrelépésnek, a megelőző jelek már azelőtt tetten érhetők, mielőtt valaki konkrét lépésekre szánná rá magát. Nézd meg, mi mindenen múlik a kapcsolat jövője, illetve azt, hogy hogyan kerülheted el, hogy megcsaljon a párod!

Cikkünk Mira Kirshenbaum Amikor a hűségesek hűtlenkednek című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük