4 egyértelmű jel, hogy a pasi nem akar veled összeköltözni

Amire mindenképp figyelj!

Vedd észre, ha párod még nem áll készen az együttlakásra!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha úgy érzed, megérett az idő az összeköltözésre, akkor lehet, hogy csodálatos víziók jelennek meg a szemed előtt arról, hogy milyen jó lesz majd érezni partnered állandó közelségét, bármikor összebújhattok, és teljesen megnyíltok egymás előtt. Egyszóval: még szorosabbra fűzhetitek a szálakat.

Az összeköltözés valóban egy nagy lépés az elköteleződés felé, de míg néha természetesen adódik, máskor gyökeres életmódbeli változtatásokat igényel. Amíg te talán a jó oldalt idealizálod, nem biztos, hogy a párod is ugyanezzel a lelkesedéssel áll az összeköltözés elé.

Előfordulhat, hogy az ő fejében inkább ijesztőnek tűnik az együttélés, és azt jelenti, véget ért a független, önálló élet. Nem teheti azt, amihez kedve van, mindent egyeztetnie kell veled, továbbá elszámolással tartozik.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy akár rövid idő elteltével ne változhatna meg gyökeresen a pasi hozzáállása. Lehet, hogy néhány hónap múlva már ő javasolja az összeköltözést, de amíg nem áll készen, addig nem érdemes erőltetned, mert úgy érezheti, hogy a szabadságától akarod megfosztani.

A jelek egy részét már azelőtt észreveheted, hogy egyáltalán felmerülne az ötlet, míg másik részük annak a pánikreakciónak a következménye, ami azután adódik, hogy szóba került a lehetőség.

Nincs számodra hely

Amikor egymásnál találkoztok és valamelyikőtöknél alszotok, akkor a vendégnek is el kell helyeznie valahol a dolgait, még ha ideiglenesen is. Fontos, bár nem nyilvánvaló figyelmeztető jel, ha ennek nem adottak a feltételei.

Például: ha felmész hozzá, a kabátodnak nincs szabad fogas vagy vállfa, és egyébként is nehezen találsz helyet a ruháidnak, mert minden szék az ő ruháival van tele, esetleg foglaltak a törölközőtartók is. Ez azt jelzi, hogy nehezére esik az életterét megosztani valaki mással, és még több időre van szüksége ahhoz, hogy valóban beengedjen téged az életébe.

10 árulkodó jel, hogy a férfi szerelmes

Nézegess képeket!

Elolvasom

Gyakran foglaltak az estéi

Ha a párodnak sok elfoglaltsága van, mondjuk annyira, hogy csak hetente néhányszor tudtok találkozni, kézenfekvőnek tűnik az ötlet, hogy összeköltözzetek. Így kevesebb erőfeszítéssel többet tudnátok együtt lenni. De az ötlet megtévesztő, mert könnyen lehet, hogy a programok vagy a sok munka nem véletlenül állnak a veled való találkozások útjában.

Lehet, hogy a pasi épp azért rendezte be így az életét, hogy biztosítsa a függetlenségét. Több ideje jusson magára, aminek véleménye szerint talán útjában állna az összeköltözés. Van, aki úgy alakítja az életét, hogy kevés ideje jut a partnerre, bár ez többször burkolt formában jelenik meg. Lehet, hogy olyan sok teendővel halmozza el magát, hogy maga sem talál időt mindennek az elvégzésére.

Ha régóta távol éltek egymástól

Lehet, hogy ti lesztek a kivételek, de általában a távkapcsolatoknak igencsak kis része végződik együttéléssel. Méghozzá azért, mert gyakran mindkét fél ragaszkodik a saját életteréhez, megszokott életfeltételeihez, illetve kizárólag a másik féltől várja az alkalmazkodást. Ilyenkor felmerülhet az a gyanú is, hogy a partner számára bizonyos szempontból - az előző esethez hasonlóan - még ideális is lehet a távolság.

Ugyan előfordulhat, hogy te azt gondolod a felszínen, milyen jó lenne több időt tölteni együtt, de lásd be, hogy valamiért te is belementél ebbe a helyzetbe, és közreműködsz abban, hogy fennmaradjon. Lehet, hogy a párod fejében is felmerült már az összeköltözés ötlete, de általában azt kérdezi, lenne-e kedved hozzáköltözni, olyan helyzetben, amikor sejti, hogy nemet mondasz, mert nem hagynád ott a munkád, a családodat vagy a barátaidat. Annak, ha egymástól távol éltek, gyakran tudattalan megegyezés az alapja, melynek hátterében az alkalmazkodástól való félelem is állhat.

Mégis mit tehetsz?

Úgy érzed, mégis tennél valamit, hogy szorosabbra fűzd a szálakat? Videónkból kiderül, mire érdemes odafigyelned!

Jó, de

Ha nem mond kerek perec nemet, de titokban ellenérzései vannak, akkor lehet, hogy céloz arra, hogy neki kényelmetlen ez a helyzet, vagy számodra válhat kényelmetlenné. Lehet, hogy rábólint az ötletre, de közben olyan feltételeket szab, melyekről úgy sejti, nem fogsz belemenni. Persze nem árt, ha mindkettőtök elmondja az igényeit, a félelmeit vagy a hibáit a másiknak. Ám a "Jó, de" kezdetű mondatok gyakran nem az ígéretes folytatást sejtetik.

Ezután jönnek azok a könnyebben, de inkább nehezebben teljesíthető vagy kiküszöbölhető feltételek, melyeket az összeköltözésnek szab. Hivatkozhat az eltérő bioritmusára, arra, hogy korán kel vagy későn fekszik - ami eddig egyáltalán nem zavarta.

Esetleg felveti, hogy nem tud egyenlően beszállni a rezsibe, viszont kellene bérelni egy külön szobát a dobcuccának, a modellkészletének vagy a golffelszerelésének. Hivatkozhat arra, hogy a rózsaszín vagy kék, illetve piros függöny, mely eddig díszítette az ablakod, nála kizárt. De az is elég, hogy gyanút fogj, ha zavartan vagy idegesen viselkedik az ötlet hallatán.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha amiatt szomorkodnál, hogy egyelőre nem költöztök össze, ne feledd, lehet, hogy csak idő kérdése a változás. Az összeköltözés csak akkor jelenthet tartósan jó kapcsolatot, ha a különélés időszakában is fontos fejlődési lépéseket tesztek azért, hogy működjön a kapcsolat. Így ez az idő is fontos lehetőséget tartogat, hogy mindketten megtanuljatok alkalmazkodni, illetve kompromisszumot vállalni az együttműködésért. Hiszen az együttlakás nemcsak több szép pillanattal, hanem több megoldandó feladattal is járhat.

Cikkünk Hermann Meyer Mert megérdemellek című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük