Hogyan kell kifújni a tojást? Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád
Ismertetjük a tojás kifújásának technikáját.
A tojás elmaradhatatlan eleme a húsvéti dekorációnak, ám bizonyos esetekben, például ha szeretnéd díszként felakasztani, előbb ki kell kifújod a belsejét.
Ez körülményesnek tűnhet, hiszen a héjnak közben sértetlenül kell maradnia, azonban ha ezt a technikát alkalmazod, nem lesz gond.
Ezeket készítsd elő:
- megtisztított tojás
- szívószál
- gombostű
- tál
- cellux
- fogpiszkáló
Így csináld!
Először is vájnod kell egy-egy kis lyukat a tojás tetején és az alján, ezt megteheted például egy gombostűvel. Hogy ne repedjen meg a tojás héja, a leendő lyuk helyét le is ragaszthatod egy celluxszal, és csak utána végezd el a kilyukasztást.
Ezután a tojásra vájt lyukakat óvatosan szélesítsd ki egy fogpiszkáló segítségével, hogy később akadálytalanul kifolyhasson rajtuk keresztül a beltartalom. A felső lyukat alakítsd egy kicsit nagyobbra az alsónál, valamint ne csak beleszúrd a fogpiszkálót, hanem közben csavard is. Ha ez megtörtént, következhet a kifújás.
Tartsd egy tál fölé a tojást, helyezd a szívószálat a tetején lévő lyukhoz, majd kezdd el szívni a levegőt, ezzel a lépéssel kicsalogathatod a belsejét. Addig folytasd ezt, amíg a tojás teljesen ki nem ürül.
Ha készen vagy, tartsd a tojást a csap alá, és öblítsd át vízzel. Ezután ismét vedd a szádhoz a szívószálat, és fújd ki belőle a maradék tartalmat, illetve az előbbi miatt esetlegesen befolyt vizet. Ha egy kicsit megrázod, akkor megállapíthatod, hogy maradt-e benne még valami. Legvégső lépésként óvatosan töröld szárazra a tojást.