Sonkás-tejfölös rakott tészta, nyúlós sajttal a tetején - Ripsz-ropsz összedobhatod
Jegyezd fel ezt a receptet, mert a húsvét elmúltával jól jöhet.
A főtt sonkát nemcsak önálló fogásként szolgálhatod fel, hanem felhasználhatod ehhez a mennyei rakott tésztához is. Ez a recept különösen jól jöhet akkor, ha a húsvét után marad a sonkából, így ugyanis remekül újrahasznosíthatod azt.
Sonkás tészta
Hozzávalók
- 4 dl tejföl
- 1 evőkanál vaj
- 50 dkg főtt sonka
- 50 dkg száraztészta
- 20 dkg sajt lereszelve
- só, bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A tésztát tedd fel sós, olajos vízben, amíg pedig megfő, elkészítheted a szószt. A vöröshagymát vágd fel apróra, ezután egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd meg a hagymát üvegesre. Aprítsd fel kockákra a sonkát, majd add a hagymához, és egy kicsit pirítsd össze őket. Öntsd hozzájuk a tejfölt, és a fűszereket is adagold bele az ízlésed szerint.
A tésztát szűrd le, majd jöhet rá a tejfölös-sonkás szósz. Az így kapott tésztát előre kivajazott tepsibe halmozd fel, szórd rá a sajtot, végül süsd meg 180 fokon a sütőben. Körülbelül 30 perc alatt el is készül.