Így készül a klasszikus sárga túró: húsvéti finomság

A sárga túró édes csábításának lehetetlen ellenállni. Ha még nem próbáltad, itt az ideje!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ország észak-keleti csücskében a sárga túró éppen annyira a húsvéti menüsor része, mint a kalács vagy a sonka.

Ez az édes finomság remekül kiegészíti a sonka füstölt, telt ízét, de fonott kaláccsal is nagyon finom. Érdemes kipróbálni!

Sárga túró

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

40 perc + három-négy óra, míg lecsepeg.

Elkészítés menete:

A tojásokat törd fel egy tálba. Célszerű először egyenként egy külön tányérba beleütni őket, ha esetleg lenne egy rossz közöttük. Szórd hozzájuk a kristály- és a vaníliás cukrot, és keverd az egészet habosra.

A tejbe tedd bele a csipetnyi sót, forrald fel lassú tűzön, majd lassanként, folytonos keverés mellett adagold hozzá a tojásos masszát. Amikor túrószerűen összeáll, vedd le a tűzről.

Egy vászonkendőt a négy sarkánál fogva emelj meg, és töltsd bele az édességet. Kösd meg jól és lógasd fel, de tegyél alá egy fazekat, ahová a savó kifolyhat. Néhány órán át hagyd ott állni - legjobb, ha a sárga túrót este készíted el, és reggelig lóghat -, majd tálalásig tedd hűtőbe.

Ünnepi fogások

Még több húsvéti tradicionális ételért kattintsd végig galériánkat! Nem fogsz tudni ellenállni.

10 dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük