4 kedves, húsvéti nyuszisimogató a fővárosban: a hosszú hétvégén ide menjetek a gyerekkel

Ne vegyetek nyuszit húsvétra, itt simogathattok!

Nyuszisimogató Budapest 2018
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem terveztek utazást húsvétkor, felmerülhet a kérdés, vajon milyen programmal kötheted le a gyereket a hosszú hétvégén a fővárosban.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tökéletes, kicsikre szabott - de természetesen a nagyok számára is élvezhető - húsvéti programot, nyuszisimogatóval.

Nyuszisimogató sínséta a Gyermekvasúton

Nyuszisimogató sínséta indul a Gyermekvasút Hűvösvölgy állomásáról március 30-án 9 órakor. A program a váróteremben kezdődik tojáskereséssel, nyuszisimogatással és a Gyermekvasutas Múzeum látogatásával. Innen 10:45-kor indul a vonat Széchenyi-hegy állomásra, ahol többek között ki lehet majd próbálni a váltóállítást, de lesz gipszfestés és a tulipánvarrás is. A program nagyjából 13 óráig tart, illetve az ellenkező irányban - Széchenyi-hegyről Hűvösvölgy felé - is ismétlődik 13-17 óra között. A vonaton mindkét séta idején kézműves foglalkozások várják a kicsiket: lesz répavarrás, kosárkakészítés, csibehajtogatás. A bővebb programról és az árakról itt tájékozódhatsz

Nyuszisimogató a Fővárosi Állat- és Növénykertben

A Budapesti Állatkert idén húsvétkor is szeretettel és sok nyuszival várja a hosszú hétvégén a kisgyerekes családokat. Az állatkert bő két évtizedes állatsimogatásban szerzett tapasztalatának eredményeképpen rendszeres időközönként cserélik a tapsifüleseket, hogy az állatoknak legyen idejük kipihenni a feléjük áradó szeretetet. A nyuszisimogatón kívül látványetetésekkel és állatbemutatókkal is várják a kicsiket és nagyokat 10-16 óra között. A Fővárosi Állat- és Növénykert aktuális híreiről itt olvashatsz.

Nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja, a XIV. kerületi Vasúttörténeti Park április 1-jéig téli álmot alszik, ám rögtön a nyitás másnapján, április 2-án, húsvéthétfőn nyuszikereséssel indul a szezon. A szokásos hajtányozás és kerti vasutazás mellett most színes húsvéti programokkal várják a kicsiket: lesz tojásfestés, kosárfonás, állatsimogató. Emellett bábszínház, hagyományőrző néptáncbemutató és fúvószenekar is. A jegyárakról és a bővebb programoktól itt tájékozódhatsz.

Húsvét a Budakeszi Arborétumban

Ha van kedvetek kicsit elhagyni a városközpontot, autóval vagy a Széna térről induló 794-es és 795-ös buszjárattal könnyedén eljuthattok a Budakeszi Arborétumba. A vadregényes, de biztonságos, 30 hektáros terület a megszokottnál nagyobb szabadságot nyújt a városi gyerekeknek. A terep tökéletesen alkalmas bújócskázásra, nyúlfészekkeresésre és persze, a természet megismerésére. Az állatsimogatóban pedig húsvét mindkét napján nyuszik és bárányok várják az apró látogatókat. Bővebb információkat az arborétum honlapján találsz.

Ezt is szeretjük