Mennyei, nyuszi alakú mazsolás kalács - Reggelire is tökéletes

Olyan helyes kis nyuszikat formázhatsz, hogy ezt megéri kipróbálnod.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kalács hozzátartozik a húsvéti időszakhoz, egy kis változtatással pedig még látványosabbá teheted. Idén egy kicsit másképp csináld, és süsd ki ezt a finom ételt nyuszi formájúra!

Nyuszi alakú kalács

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 160 ml langyos tej
  • 20 g élesztő
  • 130 g cukor
  • 8 dkg felolvasztott vaj
  • néhány szem mazsola

Elkészítés:

Egy fél deci langyos tejhez önts egy kevés cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztet keverd el a maradék cukorral, add hozzá a tojássárgáját, a felfutott élesztőt, a csipetnyi sót, a felolvasztott vajat, valamint a maradék tejet, majd gyúrd össze a hozzávalókat egy tésztává. Tegyél rá fóliát, és pihentesd legalább fél órát meleg helyen.

Ha megkelt a tészta, formázd meg belőle a nyuszik testét, fejét, és egy aprócska darabból a farkát is, szemük gyanánt pedig használj mazsolát. A tészta tetejét kend le tojássárgájával, tegyél a tepsibe sütőpapírt, és mehetnek is az előmelegített sütőbe 180 fokon. 15-20 perc alatt megsülnek.

Képek forrása: Pinterest/HubPages

Ezt is szeretjük