Mennyei répatorta: a legfinomabb recept

A répát nemcsak a hétvégén főzött levesben használhatod fel, hanem akár süteményben is. Íme, a legfinomabb répatortarecept!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Habár sokan ódzkodnak a répatortától legfőbb alkotóeleme, vagyis a sárgarépa miatt, ne ess te is abba a hibába, hogy ki sem próbálod.

Ugyanis ez a sütemény mennyei, abszolút nem érezni a répa ízét a tésztában, olyan, mintha a nagyi egyik különlegességét ízlelgetnéd. Próbáld ki isteni receptünket, húsvétkor kötelező elem!

Répatorta

Hozzávalók a tortához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg sárgarépa
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom
  • csipetnyi fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg natúr krémsajt vagy mascarponekrém
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját. Végül ne felejtsd ki a fahéjat se.

A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tésztába. Egy tortaformát vajazz ki, szórj meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom

A krémsajtot és a vajat keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot. Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére, és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is. Ízlésed szerint mandulaforgáccsal díszítheted az oldalát.

Ezt is szeretjük