Mennyei répatorta: a legfinomabb recept
A répát nemcsak a hétvégén főzött levesben használhatod fel, hanem akár süteményben is. Íme, a legfinomabb répatortarecept!
Habár sokan ódzkodnak a répatortától legfőbb alkotóeleme, vagyis a sárgarépa miatt, ne ess te is abba a hibába, hogy ki sem próbálod.
Ugyanis ez a sütemény mennyei, abszolút nem érezni a répa ízét a tésztában, olyan, mintha a nagyi egyik különlegességét ízlelgetnéd. Próbáld ki isteni receptünket, húsvétkor kötelező elem!
Répatorta
Hozzávalók a tortához:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg sárgarépa
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom
- csipetnyi fahéj
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg natúr krémsajt vagy mascarponekrém
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
A répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját. Végül ne felejtsd ki a fahéjat se.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tésztába. Egy tortaformát vajazz ki, szórj meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.
A krémsajtot és a vajat keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot. Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére, és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is. Ízlésed szerint mandulaforgáccsal díszítheted az oldalát.