A klasszikus meggyes rétes receptje
Magyaros ízek
Készíts otthon isteni meggyes rétest! Vaníliás porcukorral megszórva az igazi.

Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

A levélmintás ruhák imádnivalóan nőiesek – Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a legjobbakat »

Felgyorsítja az anyagcserét és elhajtja a felesleges vizet: vitamindús smoothie reggelire »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A meggyes rétes tipikus nosztalgikus finomság, ami a nagyinál töltött időre emlékeztet.

Bár elsőre talán nehéznek tűnhet, egy csomag réteslapból te is bármikor elkészítheted a süteményt. Szórd meg alaposan porcukorral, így lesz az igazi!

Meggyes rétes

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag réteslap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi fahéj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal.

A zsemlemorzsát a dióval keverd össze, és add hozzá a lecsepegtetett meggy felét. Szórj rá pici fahéjat, majd a keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal. Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére.

Édes pillanatok

Még több mennyei húsvéti süteményért nézd végig receptgyűjteményünket. Itt mindent megtalálsz!

Ezt is szeretjük