A klasszikus meggyes rétes receptje
Magyaros ízek
Készíts otthon isteni meggyes rétest! Vaníliás porcukorral megszórva az igazi.
- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A meggyes rétes tipikus nosztalgikus finomság, ami a nagyinál töltött időre emlékeztet.
Bár elsőre talán nehéznek tűnhet, egy csomag réteslapból te is bármikor elkészítheted a süteményt. Szórd meg alaposan porcukorral, így lesz az igazi!
Meggyes rétes
Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál darált dió
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 csomag réteslap
- 1 csomag vaníliás cukor
- késhegynyi fahéj
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal.
A zsemlemorzsát a dióval keverd össze, és add hozzá a lecsepegtetett meggy felét. Szórj rá pici fahéjat, majd a keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal. Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére.
Édes pillanatok
Még több mennyei húsvéti süteményért nézd végig receptgyűjteményünket. Itt mindent megtalálsz!
OLVASD EL EZT IS!

- ünnep
- sütemény
20 perces szórt túrós süti

- piskóta
- húsvéti receptek
A klasszikus piskóta receptje: így nem fogod elrontani

- lekvár
- húsvéti receptek
Isteni lekváros bukta, ahogy a nagymamád csinálta

- húsvéti receptek
- Húsvét