A klasszikus meggyes rétes receptje
Készíts otthon isteni meggyes rétest! Vaníliás porcukorral megszórva az igazi.
A meggyes rétes tipikus nosztalgikus finomság, ami a nagyinál töltött időre emlékeztet.
Bár elsőre talán nehéznek tűnhet, egy csomag réteslapból te is bármikor elkészítheted a süteményt. Szórd meg alaposan porcukorral, így lesz az igazi!
Meggyes rétes
Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál darált dió
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 csomag réteslap
- 1 csomag vaníliás cukor
- késhegynyi fahéj
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal.
A zsemlemorzsát a dióval keverd össze, és add hozzá a lecsepegtetett meggy felét. Szórj rá pici fahéjat, majd a keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal. Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére.
Édes pillanatok
Még több mennyei húsvéti süteményért nézd végig receptgyűjteményünket. Itt mindent megtalálsz!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
20 perces szórt túrós süti
- piskóta
- húsvéti receptek
A klasszikus piskóta receptje: így nem fogod elrontani
- lekvár
- húsvéti receptek
Isteni lekváros bukta, ahogy a nagymamád csinálta
- húsvéti receptek
- Húsvét