A klasszikus meggyes rétes receptje
Magyaros ízek
Készíts otthon isteni meggyes rétest! Vaníliás porcukorral megszórva az igazi.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A meggyes rétes tipikus nosztalgikus finomság, ami a nagyinál töltött időre emlékeztet.

Bár elsőre talán nehéznek tűnhet, egy csomag réteslapból te is bármikor elkészítheted a süteményt. Szórd meg alaposan porcukorral, így lesz az igazi!

Meggyes rétes

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag réteslap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi fahéj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal.

A zsemlemorzsát a dióval keverd össze, és add hozzá a lecsepegtetett meggy felét. Szórj rá pici fahéjat, majd a keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal. Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére.

Édes pillanatok

Még több mennyei húsvéti süteményért nézd végig receptgyűjteményünket. Itt mindent megtalálsz!

Ezt is szeretjük