Gyönyörű, magyar hímzett minták díszítik a különleges húsvéti tojásokat – Itt nézheted meg őket

Ezeket a különleges, egyedi húsvéti tojásokat érdemes megnézni.

aurora folkglamour cover1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Aurora FolkGlamour márka évek óta azt tartja szem előtt, hogy a magyar népviseleteket, hímzés mintákat iparművészként alkossák újra, és a mai világba is beillesszék.

Húsvét alkalmából most különleges tojásokat készítettek, amiket egy kiállításon bárki megtekinthet.

Gyönyörű, különleges húsvéti tojások

- Minden ünnepnél szeretnénk megmutatni, hogy élő lehet a magyar népi kultúra egy-egy szelete, akár öltözetben, akár a lakberendezésben. Húsvét ünnepéhez kézzel rajzolt és festett tojásokat készítettünk, amelyeken magyar hímzés minták jelennek meg. Hogy ne csak esztétikai értéket adjunk, minden tojásra rá van írva, melyik tájegység mintái láthatóak rajta.

Nagyon egyszerű technikát használtunk, hogy ihletet adjunk a mai kor emberének, mivel díszítse otthonát: alkoholos és színes filcekkel rajzoltunk tulipánokat, szegfűket, gránátalmákat, pávákat és sok más szimbólumot. Mindenkit biztatunk, vegye elő nagymamája hímzését, és egy-egy mintát rajzoljon fel a családdal, barátokkal közösen! Így marad velünk őseink kultúrája és közben saját kezűleg is alkotunk valamit!

A cikk az ajánló után folytatódik

Idén igazi strucc tojással készültünk, mint különlegesség, teljesen tele rajzoltam Rábaközi mintákkal, és azt hisszük, ezáltal még jobban fel tudjuk hívni a figyelmet a közös alkotásra és a saját kultúránk élővé tételére - mondta Németh Hajnal Aurora, ötszörös Hungarikum-díjas iparművész, a Népviselet Napja Nagykövete, a Népviseletért Díj tulajdonosa.

Többek közt a gyönyörűen díszített tojásokat is bárki megtekintheti április 14-től május 9-ig a csömöri Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Nézz képeket! Különleges, álomszép tojásfestési technikák

A klasszikus tojásfestési technikán kívül megannyi kreatív megoldás létezik.

(Képek: Aurora Folkglamour.)

Ezt is szeretjük