Így készítsd el a tökéletes lágy tojást! - Néhány másodpercen is múlhat
Beavatunk a lágy tojás készítésének technikájába.
Lágy tojást készíteni nem olyan egyszerű, mint aminek hangzik. A tökéletes végeredményhez nem árt ismerni a trükkjét, ugyanis akár másodperceken is múlhat a siker.
Ez az étel hamar megvan, ugyanakkor fejedelmi lakomává emeli a reggeli étkezést. Pirítóssal tálald.
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 liter víz
- csipet só
Elkészítés:
Egy edényben forralj fel vizet, amihez adj egy csipetnyi sót is. Ha a víz már elérte a forráspontot, tedd bele a tojást. Lehetőleg ne egyenesen a hűtőből vedd ki, mert a nagy hőkülönbség miatt megrepedhet.
Ahhoz, hogy tökéletes állagot kapj, vagyis a végén kívül a fehérje ruganyos, belül a sárgája pedig lágy, mártogatható állagú legyen, 3 percig kell főznöd. Mivel fontos az időzítés, érdemes beállítanod egy stoppert, így nem csúszol el az idővel, és a belseje folyós marad. Ha szeretnéd, hogy a sárgája is szilárdabb legyen, akkor öt percig főzd.
Ha letelt a három perc, öntsd le a tojásról a forró vizet, és engedj rá hideget: ez azért kell, hogy a héja könnyebben leváljon. Hagyd állni a vízben egy kicsit, majd bontsd meg a héjat, hogy hozzáférhess a tojáshoz. Helyezd rá egy tojástartóra, és a pirítóssal mártogathatsz is.