Kötelező húsvéti filmek, amiket látnod kell
A húsvéti filmkínálatban is akad néhány alkotás, amit érdemes megnézni.

Dia

 	Luther 	A film Martin Luther életrajza, aki új utakat nyitott a hit felfedezésében. A történet a szerzetesi fogadalomtételnél kezdődik, és végigkíséri Luther belső küzdelmét a felszentelés utáni vágy és az egyházi hierarchiában uralkodó korrupció és képmutatás keltette, egyre növekvő iszonyodás összeegyeztetése érdekében. Végül eretnekséggel vádolják, és szembe kell néznie az éppen hatalmon lévő bíborosokkal és hercegekkel, miközben arra buzdítja őket, hogy tegyék elérhetővé a szentírást az egyszerű hívők számára, valamint az igazságosság és becsületesség útján vezessék az egyházat a hit felé.

Luther

A film Martin Luther életrajza, aki új utakat nyitott a hit felfedezésében. A történet a szerzetesi fogadalomtételnél kezdődik, és végigkíséri Luther belső küzdelmét a felszentelés utáni vágy és az egyházi hierarchiában uralkodó korrupció és képmutatás keltette, egyre növekvő iszonyodás összeegyeztetése érdekében. Végül eretnekséggel vádolják, és szembe kell néznie az éppen hatalmon lévő bíborosokkal és hercegekkel, miközben arra buzdítja őket, hogy tegyék elérhetővé a szentírást az egyszerű hívők számára, valamint az igazságosság és becsületesség útján vezessék az egyházat a hit felé.

Fotó: outnow.ch

Dia

 	A világ legszebb története - A Biblia 	A monumentális filmfreskó Jézus életét eleveníti fel a filmművészet legnemesebb eszközeivel. Ez a film egyike a bibliai történet legszebb, legteljesebb feldolgozásainak. Vallástörténeti hűséggel követi a Biblia világát, és nemcsak Jézus történetét beszéli el, hanem hitelesen megeleveníti a kort, az időt, amikor élt. Az alkotók megpróbálták érzékeltetni, mit gondolhatott és mondott egyidejűleg Augustus császár, és miként cselekedtek a rómaiak és a zelóták.

A világ legszebb története - A Biblia

A monumentális filmfreskó Jézus életét eleveníti fel a filmművészet legnemesebb eszközeivel. Ez a film egyike a bibliai történet legszebb, legteljesebb feldolgozásainak. Vallástörténeti hűséggel követi a Biblia világát, és nemcsak Jézus történetét beszéli el, hanem hitelesen megeleveníti a kort, az időt, amikor élt. Az alkotók megpróbálták érzékeltetni, mit gondolhatott és mondott egyidejűleg Augustus császár, és miként cselekedtek a rómaiak és a zelóták.

Fotó: ajrdiscos.net

Dia

 	Hopp 	Az animációt az élő szereplőkkel bravúrosan ötvöző Hopp Fredről, a munkanélküli naplopóról szól, aki véletlenül megsebesíti a húsvéti nyuszit, és át kell vennie a munkáját, amíg a nyuszi felépül. Miközben Fred a világ legzűrösebb vendégével küszködik, mindketten megtanulják, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember végre felnőjön. Nem egy mélyenszántó alkotás, de feledhetetlen szórakozást ígér.

Hopp

Az animációt az élő szereplőkkel bravúrosan ötvöző Hopp Fredről, a munkanélküli naplopóról szól, aki véletlenül megsebesíti a húsvéti nyuszit, és át kell vennie a munkáját, amíg a nyuszi felépül. Miközben Fred a világ legzűrösebb vendégével küszködik, mindketten megtanulják, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember végre felnőjön. Nem egy mélyenszántó alkotás, de feledhetetlen szórakozást ígér.

Fotó: poptower.com

Dia

 	Ben Hur 	A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római Birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát.

Ben Hur

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római Birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát.

Fotó: cinemagumbo.squarespace.com

Dia


            	Brian élete
            	A Monthy Python csoport tagjai ezúttal visszavisznek minket a bibliai időkbe. A történet Júdeában kezdődik, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata

Brian élete

A Monthy Python csoport tagjai ezúttal visszavisznek minket a bibliai időkbe. A történet Júdeában kezdődik, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata

Fotó: kmsw.blogspot.com

Dia

 	János evangéliuma 	A János evangéliuma című film János szemén keresztül mutatja be Jézus életét, halálát és feltámadását, miközben egy nagyon emberi, bizalmas képet fest le Isten fiáról. A film hitelesen követi a Bibilia eseményeit, mi több, a szöveg is hűen követi a Szentírás új fordítását.

János evangéliuma

A János evangéliuma című film János szemén keresztül mutatja be Jézus életét, halálát és feltámadását, miközben egy nagyon emberi, bizalmas képet fest le Isten fiáról. A film hitelesen követi a Bibilia eseményeit, mi több, a szöveg is hűen követi a Szentírás új fordítását.

Fotó: mymovies.ge

Dia

 	A Passió 	A Passió című film Názáreti Jézus életének utolsó 12 óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az utolsó vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják, és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik, és tárgyalása halálos ítélettel végződik.

A Passió

A Passió című film Názáreti Jézus életének utolsó 12 óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az utolsó vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják, és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik, és tárgyalása halálos ítélettel végződik.

Fotó: film.com

Dia


            	Jézus Krisztus Szupersztár
            	Rozoga autóbusz áll meg az ősi romoknál valahol a sivatagban. Egy amatőr társulat tagjai érkeztek, akik az ősi díszletek között akarják előadni minden idők legnagyobb történetét. Az egyfajta modern misztériumjáték során megelevenedik Jézus Krisztus élete, bár az előadás nem követi pontosan a bibliai eseményeket. Részese lehetsz az általa véghezvitt csodáknak, elárulásának, önkéntes áldozatvállalásának. Jézus mint az élet, a szabadság és a boldogság megtestesítője jelenik meg a fiatal nemzedék előtt.

Jézus Krisztus Szupersztár

Rozoga autóbusz áll meg az ősi romoknál valahol a sivatagban. Egy amatőr társulat tagjai érkeztek, akik az ősi díszletek között akarják előadni minden idők legnagyobb történetét. Az egyfajta modern misztériumjáték során megelevenedik Jézus Krisztus élete, bár az előadás nem követi pontosan a bibliai eseményeket. Részese lehetsz az általa véghezvitt csodáknak, elárulásának, önkéntes áldozatvállalásának. Jézus mint az élet, a szabadság és a boldogság megtestesítője jelenik meg a fiatal nemzedék előtt.

Fotó: reformedseth.blogspot.com

Dia

 	Amazing Grace 	William Wilberforce - Ioan Gruffudd - buzgó istenhívő volt, aki a brit parlament tagjaként az emberi jogok tiszteletben tartásáért, vagyis az angliai rabszolga-kereskedelem beszüntetéséért küzdött 20 éven keresztül. A rabszolgaság eltörléséért folytatott hosszú harca során személyes krízisei alatt William az Amazing Grace című himnuszból merített erőt, amit a korábbi rabszolga John Newton írt, miután áttért a keresztény hitre.

Amazing Grace

William Wilberforce - Ioan Gruffudd - buzgó istenhívő volt, aki a brit parlament tagjaként az emberi jogok tiszteletben tartásáért, vagyis az angliai rabszolga-kereskedelem beszüntetéséért küzdött 20 éven keresztül. A rabszolgaság eltörléséért folytatott hosszú harca során személyes krízisei alatt William az Amazing Grace című himnuszból merített erőt, amit a korábbi rabszolga John Newton írt, miután áttért a keresztény hitre.

Fotó: matttrailer.com

Dia

 	Kellemes húsvéti ünnepeket! 	Stéphane Margelle - Jean-Paul Belmondo - iparmágnás a Riviérán él szép feleségével, Sophie-val. Casanova-életmódot folytat: nincs nő, aki ellen tudna állni a sármos férfinak. Minden rendben is megy addig a napig, amíg feleségét ki nem viszi a repülőtérre, és a búcsúzás után bele nem botlik egy 18 éves lányba - Sophie Marceu. Stéphane elviszi a lányt a szokott helyekre: étterembe, éjszakai bárba és végül a lakásába. De ekkor kitör a botrány: felesége járatát törölték, és amikor hazajön, férjét a fiatal lánnyal találja. Szorult helyzetében Stéphane azt hazudja: a látszat csal, akit a felesége lát, az nem más, mint az ő lánya.

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Stéphane Margelle - Jean-Paul Belmondo - iparmágnás a Riviérán él szép feleségével, Sophie-val. Casanova-életmódot folytat: nincs nő, aki ellen tudna állni a sármos férfinak. Minden rendben is megy addig a napig, amíg feleségét ki nem viszi a repülőtérre, és a búcsúzás után bele nem botlik egy 18 éves lányba - Sophie Marceu. Stéphane elviszi a lányt a szokott helyekre: étterembe, éjszakai bárba és végül a lakásába. De ekkor kitör a botrány: felesége járatát törölték, és amikor hazajön, férjét a fiatal lánnyal találja. Szorult helyzetében Stéphane azt hazudja: a látszat csal, akit a felesége lát, az nem más, mint az ő lánya.

Fotó: torrentbutler.eu
Ezt is szeretjük
Szerző: Debreceni Andi
Fotó: