3 tény, ami bizonyítja, hogy Jézus valóban feltámadt

Nincs több kételkedés

Több bizonyíték is alátámasztja Jézus feltámadását.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azoknak, akik nem forognak vallásos körökben, a húsvét csak egy a sok munkaszüneti nappá nyilvánított ünnep közül. Pedig húsvéthétfő különleges nap, ekkor emlékezünk meg Jézus feltámadásáról.

Persze sokan vannak, akik kételkednek mindebben, de van néhány tény, amely bizonyítékként szolgálhat Krisztus feltámadására, íme!

Üres sír

Annak ellenére, hogy az evangéliumok gyakran egymásnak ellentmondó eseményekről számolnak be, egy dolog mindegyikben közös: Jézus sírját húsvéthétfő reggelén üresen találták. Pontosan ezért az egyik legmeggyőzőbb bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Krisztus valóban feltámadt.

A barlangot, ahová a Megváltót fektették, nem csupán lezárták és lepecsételték, de őrséget is állítottak mellé, nehogy valaki ellopja a holttestet.

Ám amikor húsvéthétfőn az asszonyok ellátogattak oda, a barlangot nyitva találták, az őröknek és a holttestnek nyoma sem volt, ráadásul Jézus temetkezési ruhái szépen összehajtogatva ott feküdtek. Ez utóbbi tény egyértelműen cáfolja azt az elképzelést, hogy sírrablók fosztották ki a barlangot, hiszen azok valószínűleg nem ilyen állapotban hagyták volna ott a ruhákat.

Itt feszítették keresztre Jézust: képeken a bibliai helyszín

Nézegess képeket!

Elolvasom

Szemtanúk beszámolói

Az Újszövetségben számos olyan beszámolót lehet olvasni, amely Jézus feltámadásáról szól. Ezek egytől egyig nagyon változatosak, sokszor konkrét tényeket és adatokat közölnek, vagyis nem keltenek olyan benyomást, mintha csupán városi legendákat jegyeztek volna le. Több helyen említik, hogy Krisztust Júdeában vagy Galileában látták, ahogyan azt is, hogy a tanítványaival beszélgetett.

A fentieken túl például Pál apostol korinthusiakhoz szóló levelének egy részében azt írja, több mint ötszáz szemtanú számolt be arról, hogy látta a feltámadt Megváltót. Tudósok szerint pedig elképzelhetetlen, hogy ennyi ember egyidejűleg ugyanazt hallucinálja.

Ha mindez még mindig nem elég meggyőző érv, érdemes Lukácsot is felhozni példaként, aki nem csupán hallomásokra támaszkodva jegyezte le a Jézus feltámadásáról szóló híreket, hanem maga ment el a szemtanúkhoz, és faggatta ki őket, mit láttak, kvázi mint egy korabeli riporter.

Meghaltak Jézusért

Attól félve, hogy ők lesznek a következő áldozatok, Jézus tanítványai a keresztre feszítéskor eltűntek szem elől. Ám amikor a feltámadásnak híre ment, a tanítványok újból merész prédikátorrá váltak, egyöntetűen hirdetve, hogy hisznek Krisztusban.

Márpedig az ember egyik napról a másikra nem fordul ekkorát, kivéve, ha megtapasztalja, amit korábban nem hitt el. Hiszen nem csak, hogy hirdették Jézus feltámadását, de meggyőződésüket még akkor is vállalták, amikor halállal fenyegették őket.

Ezt is szeretjük