A legjobb kirándulóhelyek gyerekkel húsvéthétfőre, Budapesten és közelében

Április 22-ére akkor is ajánljuk a következő programokat, ha a kicsi hamar elunja magát a természetben.

gyerekek-tavasz-kirandulas
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsvéti hosszú hétvége még azokat a családokat is a szabadba szólítja, akik amúgy nem számítanak kimondottan természetjárónak.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan programot húsvéthétfőre, mely akár már totyogó kicsivel is élvezhető - nem kell hosszú órákat barangolni a természetben, ha elfáradtak az apróbb lábak, akkor is van megoldás.

Kemencei Erdei Múzeumvasút

Ha a kicsi imádja a kisvasutazást, de te már kezdesz ráunni a Széchenyi-hegyi Gyermekvasútra, húsvéthétfőn menjetek kicsit messzebbre, barangoljatok a Börzsönyben. Érdemes a Budapesttől bő egyórás autóútra fekvő Kemencét megcélozni. A Kemencei Erdei Múzeumvasutat 2000-ben a Kisvasutak Baráti Köre állította helyre - korábban csak erdészeti célokra használták, és az árvizek miatt súlyosan megrongálódott.

A Kemencei Erdei Múzeumvasút egy szakasza a Fekete-völgyben.
A Kemencei Erdei Múzeumvasút egy szakasza a Fekete-völgyben.
Fotó: Országalbum/FOTOMAN

A Kemence-patak völgye hazánk egyik legszebb középhegységi völgye, melyet, ha elfáradtatok a kirándulásban, a Kemence és Feketevölgy közötti szakaszon félórányi kisvasutazással is megtekinthettek. Az ünnepi hosszú hétvégén húsvéti nyuszivonattal várják a kicsiket. A Kemencei Erdei Vasútról, díjszabásról többet is megtudhatsz, ha ide kattintasz

Budakeszi Vadaspark

Ha nincs kedved nagy túrára indulni, de szívesen kirándulnátok az erdőben, a jó levegőn, megismertetnéd a kicsit a vadvilággal vagy a ház körül élő állatokkal, a Budakeszi Vadaspark remek választás. Egész évben izgalmas programokkal - látványetetésekkel, állatsimogatóval, éjszakai szakvezetéssel, kalandparkkal - várják a látogatókat, húsvétkor pedig ünnepi extrákkal kedveskednek. A családi programok már nagypénteken megkezdődnek a tojásdíszek készítésével.

Idén először mindenki elhelyezheti a maga által készített húsvéti tojásokat a vadaspark tojásfáján. A 30 hektáros, vadregényes, de biztonságos területen pedig húsvéthétfőn nem csupán bújócskára, de nyúlfészekkeresésre is lehetőség nyílik. Az állatsimogatóban pedig természetesen a bárányoké és a nyusziké lesz a főszerep. A Budakeszi Vadaspark programjairól és jegyárairól itt tájékozódhatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szentendrei Skanzen

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 46 hektáros területével több mint negyven éve várja a falusi kultúrával, népi építészettel, gazdálkodással ismerkedni kívánó városlakókat. A szabadban való kirándulás során megismerkedhettek parasztporták tájegységek szerinti különbözőségeivel, a háztáji állatokkal, húsvétkor pedig természetesen különleges programokkal várják a kicsiket és nagyokat. Az ünnepi hétvégén lesz locsolkodás, nyuszisimogatás, bárányszépségverseny, bábelőadások, sőt, koncertek is, ha elfáradtatok a falusi porták felderítésében. Bővebb információkról és a jegyárakról itt tájékozódhatsz.

Nyuszis reggelik

Ha szeretnéd, hogy a húsvét igazán különleges legyen a kicsik számára, meglepheted őket néhány kreatív reggelivel.

Borítókép: Getty Images.

Ezt is szeretjük