A rántott hús is lehet trendi

Te is szeretnéd feldobni a család kedvenc rántott ételeinek ízét? Most bemutatunk egy új különlegességet a Globustól! (x)

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Új ízre, izgalmasabb fogásokra vágysz? Nos, nemrég ráakadtam a Globus Ínyenc mártásra, és ki is próbáltam. Azonnal szimpatikus volt, hiszen nem tartalmaz tartósítószert, és ez egy majonéz alapú mártás, ami egyébként is nagy népszerűségnek örvend a családban.

Nem is teketóriáztam sokat, gondoltam: egy próbát megér, és bevetem majd a következő nagy vasárnapi ebéden. Legalább lesz valamilyen újdonság is az asztalon, és magamnak is megspórolom a mártás készítésével töltendő időt.

A Globus Ínyenc mártás a leírás szerint a majonéz krémességét és lágyságát ötvözi a savanyú uborka és a snidling pikáns ízével, ezért tökéletesen passzol a sült húsok mellé, amik szósz, vagy öntet nélkül száraznak tűnhetnek. A vasárnapi terített asztalra felkerült tehát a vásárfia, és kíváncsian vártam a hatást. Szerencsére a mártás mindenkinek ízlett: a párom a tartármártás helyett ette a kihagyhatatlan rántott hús mellé, a gyerekek pedig tulajdonképpen a salátáktól kezdve mindenre ezt csepegtették, annyira tetszett nekik, hogy egy újabb finomsággal rukkoltam elő.

A legkisebb még nem igazán rajong a savanyúságokért, nála épp ezt sikerült kiváltanom a krémes öntettel, ami savanyú uborka és snidling darabokat is tartalmaz. Ránézésre egyébként abszolút a majonéz jut róla eszünkbe, de az nagyon praktikus benne, hogy üvegben árusítják, így sokkal könnyebben lehet akár kanállal is adagolni.

Egy mártás, mely minden alkalomra tökéletes

Azóta, hogy felfedeztem az Ínyenc mártást, és túlesett az első nagy bevetésen is, állandó lakójává vált a hűtőszekrényünknek. A barátaink gyakran látogatnak hozzánk grillezni.

A társaság férfi tagjai különös élvezettel sütögetik a pácolt húsokat, ami valódi társasági eseménnyé nőtte ki magát: annyira megkedvelték a közös sütögetést, hogy a nyár végén beszereztek egy grill sütőlapot is, nehogy télen le kelljen mondaniuk erről az élvezetről. Én pedig, mint jó háziasszony, fáradhatatlanul gyártottam a húsok mellé a különböző köreteket, és mártásokat.

Ez azonban általában annyira lefoglalt, hogy nem tudtam teljesen jelen lenni, és élvezni a társaságot, ezért arra gondoltam, hogy leegyszerűsítem a dolgot: ma már nem bíbelődök a szósszal, csak benyúlok a hűtőbe a Globus Ínyenc mártásért, és tálalom. Többen is érdeklődtek a mártás receptjéért, míg el nem árultam nekik, hogy ez készen kapható a boltokban.

Ezek után már meg sem lepődtem azon, hogy a rendkívül trendi, haladó szellemű és nem mellékesen vegetáriánus barátnőm hűtőjében is rábukkantam az ismerős üvegre. Ő elsősorban a már unalmassá vált salátákat, a panírozott zöldségeket, vagy éppen a rántott sajt ízét dobja fel vele, de elmondása szerint legutóbb egy munkahelyi parti svédasztalát gazdagította kedvenc mártásunkkal, a vegetáriánus és a húsevő kollégák örömére.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=1956450&banner=1956455&ord=RANDOM_NUMBER)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük