Az édes sárga túró receptje
A szabolcsiak kedvence
A sárga túró az ország egyes részein annyira része az ünnepi menünek, mint a sonka vagy a kalács.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lehet, hogy számodra nagyon furcsa a sós, füstölt sonka mellett tálalt édes sárga túró, ám Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ez éppen annyira része a húsvéti menünek, mint a fonott kalács.

Hidd el, a két ízvilág remekül kiegészíti egymást, és egészen új színben tünteti fel a fogásokat! Próbáld ki receptünket!

Sárga túró

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat törd fel egy tálba, és szórd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverd, míg habos nem lesz. A tejet forrald fel a csipetnyi sóval, és folytonos keverés közben, kis lángon add hozzá a cukros-tojásos masszát. Akkor jó, amikor teljesen összeáll az egész túrószerűvé.

Egy vászonkendőbe tekerd bele az elkészült édességet, jól kösd meg, és lógasd fel egy olyan helye, ahol alá tudsz tenni egy fazekat, ugyanis a savó ki fog folyni belőle. Hagyd ott néhány órára, majd tedd hűtőbe. Húsvéthétfőn a sonka mellé tálald.

Kép: tuzpadka.blogspot.com

Ezt is szeretjük