Az édes sárga túró receptje

A szabolcsiak kedvence

A sárga túró az ország egyes részein annyira része az ünnepi menünek, mint a sonka vagy a kalács.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy számodra nagyon furcsa a sós, füstölt sonka mellett tálalt édes sárga túró, ám Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ez éppen annyira része a húsvéti menünek, mint a fonott kalács.

Hidd el, a két ízvilág remekül kiegészíti egymást, és egészen új színben tünteti fel a fogásokat! Próbáld ki receptünket!

Sárga túró

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat törd fel egy tálba, és szórd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverd, míg habos nem lesz. A tejet forrald fel a csipetnyi sóval, és folytonos keverés közben, kis lángon add hozzá a cukros-tojásos masszát. Akkor jó, amikor teljesen összeáll az egész túrószerűvé.

Egy vászonkendőbe tekerd bele az elkészült édességet, jól kösd meg, és lógasd fel egy olyan helye, ahol alá tudsz tenni egy fazekat, ugyanis a savó ki fog folyni belőle. Hagyd ott néhány órára, majd tedd hűtőbe. Húsvéthétfőn a sonka mellé tálald.

Kép: tuzpadka.blogspot.com

10 dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük