Húsvéti történet (x)
A legtöbb ember számára a húsvét manapság nem több, mint egy hosszú hétvége, pedig számtalan szép hagyomány kötődik ehhez a jeles naphoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyeremény: Ha szerencséd van, most 5000 forint értékű utalvánnyal gazdagodhatsz az Auchan húsvéti játékán. De akkor sem kell csüggedned, ha nem nyertél, mert a játék végén tiéd lehet a 25 000 forint értékű fődíj, mely egy az Auchan áruházaiban levásárolható ajándékutalvány.

A húsvét a tavaszi napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni vasárnap. Ez az ünnep így, ellentétben a karácsonnyal, minden évben más napra esik, idén például április 24-re.

Húsvétkor Jézus feltámadására emlékezünk. Az ünnepet negyven napos böjt előzi meg, ezzel Jézus ugyanennyi ideig tartó böjtölését és szenvedését idézzük fel. A szokásnak megfelelően, ilyenkor a keresztények nem ettek húst, illetve az elszántabbak csak kenyeret és vizet vettek magukhoz.
 

Ebből ered a húsvét szó is. Nem átesve a ló túloldalára, tavaly a családommal mi is tartottuk magunkat a szokáshoz. Ekkor jöttem rá, hogy hús nélkül is lehet változatosan, finomakat enni. Bár nem lettünk vegetáriánusok, de szerencsére jó helyre járok vásárolni. Az Auchan hatalmas választéka esélyt sem adott arra, hogy akár csak kétszer is eszembe jusson ugyanazt az étel megfőzni.

A húsvétot megelőző pénteken a gyerekekkel és a férjemmel elmentünk a templomba megnézni a passiójátékot, ahol megismerhettük Jézus szenvedésének és halálának történetét. A következő nap, nagyszombaton még kilátogattunk a feltámadási körmenetre, ami a negyven napos böjt végét is jelentette.

Ünnepi vacsora problémák nélkül

Nagy élmény volt, még a gyerekek is élvezték, pedig nem sok mindennel lehet őket lekötni. Így kifáradva értünk haza és kezdtünk neki az ünnepi vacsorának. Az asztalra a hagyományos sonka és tojás mellett, friss kalács és báránypörkölt is került. Szerencsére jól sikerült, és nem kellett magam halára dolgozni érte.

Már a hosszú hétvége előtt elintéztem a bevásárlást. Arra számítottam, hogy néhány apróságért külön utat kell tennem, de nem így volt. Az Auchanban mindent megtaláltam a különleges fűszerektől kezdve a végtelennek tűnő sonka választékig. Még a tojásfestéshez szükséges festékekről sem feledkeztem meg, hála a húsvéti standnak.

Mikor elérkezett a húsvéthétfő, csak előszedtem az Auchanban vásárolt finom süteményeket, és nekikezdtünk a tojásfestésnek. Az első locsoló korán jött, és egészen késő délutánig fogadtuk az érkezőket. Este, ha nem is fáradtan, de kimerülten dőltünk be az ágyba. Ekkor határoztam el, hogy idén is hasonló módon készülök a húsvétra.

Az Auchannal és némi fantáziával nem csak különlegessé, de feledhetetlenné is teheted ezt a csodás ünnepet.

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván az Auchan!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1722469&banner=1722475&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük