Képeken a Vatikán legszebb kincsei! Most te is megnézheted a csodákat
Lélegzetelállító csodák a katolikus egyház fővárosából.

Dia


            	Barberini-kert
            	
            	A Castel Gandolfó-i pápai nyári rezidencia tavaly nyitotta meg kertjét a nagyközönség előtt.

Barberini-kert

A Castel Gandolfó-i pápai nyári rezidencia tavaly nyitotta meg kertjét a nagyközönség előtt.

Fotó: www.wikimedia.org

Dia

	Vatikáni Könyvtár		Latin nevén Biblotheca Apostolica Vaticana - felújítása 2010-ben fejeződött be, és azóta a kutatók újra használhatják a világ egyik legrégibb és legimpozánsabb könyvtárát.

Vatikáni Könyvtár

Latin nevén Biblotheca Apostolica Vaticana - felújítása 2010-ben fejeződött be, és azóta a kutatók újra használhatják a világ egyik legrégibb és legimpozánsabb könyvtárát.

Fotó: www.wikipedia.org, Michal Osmenda

Dia

	Halottak könyve	A Gregorián-egyiptomi Múzeumot, azaz a Museo Gregoriano Egizianót  XVI. Gergely pápa hozta létre 1839-ben. Itt számos rendkívül értékes egyiptomi kincset és leletet őriznek, mint amilyen többek között a képen látható Halottak könyve.

Halottak könyve

A Gregorián-egyiptomi Múzeumot, azaz a Museo Gregoriano Egizianót  XVI. Gergely pápa hozta létre 1839-ben. Itt számos rendkívül értékes egyiptomi kincset és leletet őriznek, mint amilyen többek között a képen látható Halottak könyve.

Fotó: www.wikipedia.org, Captmondo

Dia

	Sixtus-kápolna	A kápolnát IV. Sixtus pápa építtette, míg a mennyezetet és oltárfalat borító freskók elkészítésére utódja, II. Gyula pápa kérte fel Michelangelót, aki 1512-ben fejezte be művét.

Sixtus-kápolna
A kápolnát IV. Sixtus pápa építtette, míg a mennyezetet és oltárfalat borító freskók elkészítésére utódja, II. Gyula pápa kérte fel Michelangelót, aki 1512-ben fejezte be művét.

Fotó: www.wikipedia.org

Dia

	Pieta	Michelangelo carrarai márványból készült Pieta szobra a Szent Péter-bazilikában áll 1499 óta.

Pieta
Michelangelo carrarai márványból készült Pieta szobra a Szent Péter-bazilikában áll 1499 óta.

Fotó: www.wikipedia.org, Stanislav Traykov

Dia

	A vatikáni stanzák	Raffaello még csak 26 éves volt, mikor II. Gyula pápa megbízta, hogy készítsen freskókat a Vatikán négy termének falára.	 

A vatikáni stanzák
Raffaello még csak 26 éves volt, mikor II. Gyula pápa megbízta, hogy készítsen freskókat a Vatikán négy termének falára.
 

Fotó: www.wikipedia.org, 0ro1

Dia

	A Vatikán hegye alatt folyó ásatások feltárásai ismét látogathatóak, köztük a római nekropolisszal.

A Vatikán hegye alatt folyó ásatások feltárásai ismét látogathatóak, köztük a római nekropolisszal.

Fotó: www.tripadvisor.co.hu

Dia

	Vatikáni Titkos Levéltár	Az Archivum Secretum Apostolicum Vaticanumként is emlegetett levéltár 2012 óta látogatható. Itt többek között olyan dokumentumok is megtekinthetőek, mint VIII. Henrik kérése, hogy elválhasson Aragóniai Katalintól.

Vatikáni Titkos Levéltár

Az Archivum Secretum Apostolicum Vaticanumként is emlegetett levéltár 2012 óta látogatható. Itt többek között olyan dokumentumok is megtekinthetőek, mint VIII. Henrik kérése, hogy elválhasson Aragóniai Katalintól.

Fotó: www.youtube.com
Ezt is szeretjük
Fotó: