Elhunyt a Jászai Mari-díjas színésznő - Halálát csak most jelentették be
Elhunyt Zentai Anna színésznő, számos operett főszereplője.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Január 24-én elhunyt Zentai Anna Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, az operett műfajának egyik legendája. 92 éves volt.

A Színiakadémia elvégzése után a Szegedi Nemzeti Színházban prózai szerepekben, operettben, valamint operában is láthatta játszani a közönség. 1950 és 1979 között a Fővárosi Operettszínház tagja volt, később szabadfoglalkozású művésznőként dolgozott.  2003-ban erről így mesélt:

"Mint prózai színésznő Goldonit, Moliére-t játszottam a szegedi teátrumban, majd váltottam, operaénekesnő lettem, de 1950-ben a Fővárosi Operettszínház direktorának, Gáspár Margitnak nem tudtam nemet mondani, átszerződtem a fővárosba. Akkoriban formálódó, utolérhetetlen nagy csapatnak: Sárdynak, Németh Marikának, Feleki Kamillnak, Latabár Kálmánnak, Honthy Hannának, Petress Zsuzsának, Rátonyinak én is társa lettem a színpadon. Amikor Hannuska már csak néhanapján lépett színpadra, egy alkalommal így nyilatkozott: 'Utánam csak a kis Zentai játszhatja Cecíliát a Békeffy-Kellér-féle Csárdáskirálynőben.' Úgy is lett."

Kiváló szubrett, illetve naiva-primadonna volt, gyakorta vendégszerepelt a Magyar Állami Operaházban és külföldön is. Számos rádióoperett főszerepét alakította. Sokoldalúságát magyar nótaénekesként is ismerte a közönség.

Kerényi Miklós Gábor és Bálint Ádám az Operettszínházban a 90 éves színésznőt köszöntötték

33 évesen Jászai Mari-díjat, 1968-ban Érdemes művész-díjat kapott, 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.

Álmában állt meg a szíve a legendás magyar színésznőnek

Képeken a magyar színművészek, akik 2016-ban haltak meg. Őket gyászolta az ország.

Ezt is szeretjük