Zalatnay Saroltának a Bee Gees tagja is udvarolt: egy magyar zenész miatt nem lett köztük szerelem
Zalatnay Saroltát több pletykalap is összeboronálta a híres zenésszel, már azt is tudni vélték, hogy összekötik az életüket.

zalatnay-sarolta-batch
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zalatnay Sarolta csak 16 éves volt, amikor Komár László meglátta a Toldy Gimnázium iskolai darabjában, és rögtön észrevette a lány különleges énekhangját. 

Szintén az intézmény falai közt történt, hogy az ország Cinije megtette első lépéseit a hírnév felé. Az iskolában téli bált rendeztek, ahol Komár zenekara, a Scampolo is fellépett. A lány odament hozzájuk, és megkérdezte, nem keresnek-e véletlenül énekesnőt a csapatba. 

Zalatnay Sarolta és a Bee Gees egyik tagja

Ezzel megkezdődött a közös munka, ami egészen az 1966-os Táncdalfesztiválig vezette az énekesnőt, ahol második lett. Egy évvel később az Omega kíséretében lépett fel a tehetségkutató műsorban, ez nem csak az elsöprő győzelem miatt különleges, Zalatnay stílusváltása sokkolta a közönséget.

Zalatnay Sarolta 1969-ben így nézett ki. Szépségével megigézte a férfiakat.
Zalatnay Sarolta 1969-ben így nézett ki. Szépségével megigézte a férfiakat.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

- Egy vadóc lettem az Omegával ’67-ben, amikor nyertünk. Az egész külsőm polgárpukkasztó volt: ezüst ruha, miniszoknya, hosszú csizma, hosszú frufru - emlékezett vissza a Tények Pluszban.

Az elsöprő siker után a nemzetközi karrier gondolata sem tűnt elérhetetlennek, Zalatnay Londonba utazott, és elkezdte építeni karrierjét a show-bizniszben. Új névvel, de ugyanazzal az elsöprő tehetséggel ostromolta az angol közönséget, Red Saroltaként több újság is írt róla.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A pletykalapokban sokszor lehetett olvasni róla, főleg azután, hogy elterjedt, a Bee Gees egy tagja megkérte a kezét. Bár ez a hír utólag kacsának bizonyult, az igaz volt, hogy a híres fiúbanda zenésze udvarolt neki.

- Azt mondta, hogy nagyon bír engem. Olyanokat írtak rólunk, hogy elvesz feleségül, és gulyáslevest fog reggelizni. Persze, vittem a magyar étterembe Londonban, meg is halt ott mindenki, amikor meglátták, hogy jön a Rolls-Royce meg a sofőr - emlékezett vissza.

cini
Fotó: Fortepan/Gábor Viktor

Szerelmük egy harmadik fél miatt nem teljesült be. Zalatnay Sarolta nem tudta kiverni a fejéből Frenreisz Károlyt, végül miatta utazott haza, ám a közös történetük nem várt véget ért. Bár az énekesnő azt gondolta, ahogy visszatér, egyből összeházasodnak, a frigyükből nem lett semmi.

Zalatnay Sarolta lánya

Zalatnay Sarolta lánya, Benedek Nikolett kisgyermek volt csupán, amikor egy életre megpecsételődött a sorsa, miután az énekesnő és annak második férje, Benedek László örökbe fogadta.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt, Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük