Az X-Faktor kulisszatitkai
Ha kíváncsi vagy a népszerű tehetségkutató sztárjaira, nézd meg őket képgalériánkban!

Dia

 	Az X-Faktor 	Az x-faktor azt a bizonyos megmagyarázhatatlan pluszt jelenti, amitől valaki több, jobb, sikeresebb, ismertebb és elismertebb lesz, mint mások. A népszerű tehetségkutató pontosan ezt a többletet keresi a jelentkezőkben, immáron 2004 óta. 	Kapcsolódó címke: 	X-Faktor »

Az X-Faktor

Az x-faktor azt a bizonyos megmagyarázhatatlan pluszt jelenti, amitől valaki több, jobb, sikeresebb, ismertebb és elismertebb lesz, mint mások. A népszerű tehetségkutató pontosan ezt a többletet keresi a jelentkezőkben, immáron 2004 óta.

Kapcsolódó címke:
X-Faktor »

Dia

 	Simon Cowell 	Az X-Faktor atyja a brit származású zenei producer, Simon Cowell, aki saját produkciós cégén keresztül hozta létre a tehetsgékutató versenyt. Cowell nemcsak a háttérből irányítja az eseményeket, hanem kíméletlen ítészként is helyet foglal a zsűri tagjai között. 	Kapcsolódó cikk: 	Most már biztos! Kivonul az X-Faktorból a szókimondó zsűritag »

Simon Cowell

Az X-Faktor atyja a brit származású zenei producer, Simon Cowell, aki saját produkciós cégén keresztül hozta létre a tehetsgékutató versenyt. Cowell nemcsak a háttérből irányítja az eseményeket, hanem kíméletlen ítészként is helyet foglal a zsűri tagjai között.

Kapcsolódó cikk:
Most már biztos! Kivonul az X-Faktorból a szókimondó zsűritag »

Dia

 	A négytagú zsűri 	A brit X-Faktor négytagú zsűrijében - akiket magyarul mentoroknak hívnak - a már említett Simon Cowellen kívül többen is megfordultak. Louis Walsh producer a kezdetektől, Dannii Minogue 2007-től, Cheryl Cole, a Girls Aloud énekesnője pedig 2008-tól ült az ítészek székében.

A négytagú zsűri

A brit X-Faktor négytagú zsűrijében - akiket magyarul mentoroknak hívnak - a már említett Simon Cowellen kívül többen is megfordultak. Louis Walsh producer a kezdetektől, Dannii Minogue 2007-től, Cheryl Cole, a Girls Aloud énekesnője pedig 2008-tól ült az ítészek székében.

Dia

 	Sharon Osbourne 	Nem csupán a színpadon zajlanak drámák, hanem a színfalak mögött is. Jó példa erre Ozzie Osbourne szókimondó neje és Dannii Minogue. Bár Sharon Osbourne szintén a kezdetektől tagja volt a brit X-Faktor zsűrijének, Kylie Minogue húgával nem igazán értették meg egymást. Így egy évad közös munka után távozott a celebfeleség.

Sharon Osbourne

Nem csupán a színpadon zajlanak drámák, hanem a színfalak mögött is. Jó példa erre Ozzie Osbourne szókimondó neje és Dannii Minogue. Bár Sharon Osbourne szintén a kezdetektől tagja volt a brit X-Faktor zsűrijének, Kylie Minogue húgával nem igazán értették meg egymást. Így egy évad közös munka után távozott a celebfeleség.

Dia

 	Robbie Williams 	A műsort még izgalmassá teszi, hogy mindegyik részben fellép egy-két világsztár. Így a nézők az X-Faktor színpadán viszontláthatták egyebek közt Whitney Houstont, A Westlife együttest, Shakirát - és természetesen Robbie Williamst is.

Robbie Williams

A műsort még izgalmassá teszi, hogy mindegyik részben fellép egy-két világsztár. Így a nézők az X-Faktor színpadán viszontláthatták egyebek közt Whitney Houstont, A Westlife együttest, Shakirát - és természetesen Robbie Williamst is.

Dia

 	A nyertesek 	Bár az elmúlt hat évad alatt a brit versenyen négyszer nyert férfi, és csak kétszer női jelentkező, az utóbbiak - Leona Lewis és Alexandra Burke - végül igazi világsztárokká lettek.

A nyertesek

Bár az elmúlt hat évad alatt a brit versenyen négyszer nyert férfi, és csak kétszer női jelentkező, az utóbbiak - Leona Lewis és Alexandra Burke - végül igazi világsztárokká lettek.

Dia

 	Leona Lewis 	Az X-Faktor eddigi legnagyobb nyertese Leona Lewis, aki 2006-ban, a harmadik évadban győzedelmeskedett. Egy évvel ezután megjelent Spirit című albuma, melyet pillanatok alatt elkapkodtak, és a Billboard 200-as toplista tetejére is felkerült. 2009-ben pedig az ő hangján csendült fel az Avatar főcímdala, az I See You.

Leona Lewis

Az X-Faktor eddigi legnagyobb nyertese Leona Lewis, aki 2006-ban, a harmadik évadban győzedelmeskedett. Egy évvel ezután megjelent Spirit című albuma, melyet pillanatok alatt elkapkodtak, és a Billboard 200-as toplista tetejére is felkerült. 2009-ben pedig az ő hangján csendült fel az Avatar főcímdala, az I See You.

Dia

 	Alexandra Burke 	Bár a 2. évadban már szerepelt, akkor nem jutott az élő adásokba. Nem úgy három évvel később - az 5. évadot ugyanis a Louis Walsh által brit Beyonce-nak nevezett énekesnő nyerte. Burke debütáló kislemeze, a Hallelujah - Leonard Cohen dala - egy nap alatt 105 ezer példányban kelt el, azóta pedig olyan slágereket adott a poprajongóknak, mint a Bad Boys és a Broken Heels.

Alexandra Burke

Bár a 2. évadban már szerepelt, akkor nem jutott az élő adásokba. Nem úgy három évvel később - az 5. évadot ugyanis a Louis Walsh által brit Beyonce-nak nevezett énekesnő nyerte. Burke debütáló kislemeze, a Hallelujah - Leonard Cohen dala - egy nap alatt 105 ezer példányban kelt el, azóta pedig olyan slágereket adott a poprajongóknak, mint a Bad Boys és a Broken Heels.

Dia

 	X-Faktor a világon 	A sikerprodukcióra természetesen számos országban felfigyeltek: több szériát megélt már többek között Kolumbiában, Belgiumban, Dániában, Marokkóban, Hollandiában és Spanyolországban. A magyarországi indulással egyidőben - és megelőzve az amerikai premiert - kerül először képernyőre a műsor Lengyelországban, Németországban, Finnországban és Bulgáriában.

X-Faktor a világon

A sikerprodukcióra természetesen számos országban felfigyeltek: több szériát megélt már többek között Kolumbiában, Belgiumban, Dániában, Marokkóban, Hollandiában és Spanyolországban. A magyarországi indulással egyidőben - és megelőzve az amerikai premiert - kerül először képernyőre a műsor Lengyelországban, Németországban, Finnországban és Bulgáriában.

Dia

 	Indul a magyar X-Faktor! 	A tehetségkutató az RTL Klub jóvoltából jutott el a magyar nézőkhöz 2010 nyarán. A négy mentor - Malek Miklós, Geszti Péter, Keresztes Ildikó és Nagy Feró - mellett két fiatal, ám tapasztalt műsorvezető látja el a házigazdai feladatokat: Ördög Nóri és Sebestyén Balázs. 	Kapcsolódó címke: 	Ördög Nóra » 	 

Indul a magyar X-Faktor!

A tehetségkutató az RTL Klub jóvoltából jutott el a magyar nézőkhöz 2010 nyarán. A négy mentor - Malek Miklós, Geszti Péter, Keresztes Ildikó és Nagy Feró - mellett két fiatal, ám tapasztalt műsorvezető látja el a házigazdai feladatokat: Ördög Nóri és Sebestyén Balázs.

Kapcsolódó címke:
Ördög Nóra »
 

Dia

 	Malek Miklós 	A legfiatalabb mentor Malek Andrea öccse, Malek Miklós. Bár a műsor előtt hazánkban kevésbé volt ismert, kiderült, hogy a zenei végzettséggel rendelkező fiatalember az Egyesült Államokban szép sikereket ért el. Zeneszerzőként olyan sztárok dalait hangszerelte, mint Anastacia és Jennifer Lopez. 	Kapcsolódó képgaléria: 	Malek Miklós élete képekben »

Malek Miklós

A legfiatalabb mentor Malek Andrea öccse, Malek Miklós. Bár a műsor előtt hazánkban kevésbé volt ismert, kiderült, hogy a zenei végzettséggel rendelkező fiatalember az Egyesült Államokban szép sikereket ért el. Zeneszerzőként olyan sztárok dalait hangszerelte, mint Anastacia és Jennifer Lopez.

Kapcsolódó képgaléria:
Malek Miklós élete képekben »

Dia

 	Geszti Péter 	Geszti Péter gyereksztárként kezdte, de dolgozott tévés műsorvezetőként is. Már főiskolásként dalszövegeket írt az Első Emelet számára. Később a Rapülők és a Jazz+Az együttesek tagjaként sikeres karriert futott be, majd 2011-ben a GringoSztárral tért vissza a popzene világába.

Geszti Péter

Geszti Péter gyereksztárként kezdte, de dolgozott tévés műsorvezetőként is. Már főiskolásként dalszövegeket írt az Első Emelet számára. Később a Rapülők és a Jazz+Az együttesek tagjaként sikeres karriert futott be, majd 2011-ben a GringoSztárral tért vissza a popzene világába.

Dia

 	Keresztes Ildikó 	Keresztes Ildikó a Kormorán és a Rózsaszín Bombázók együttesben énekelt, majd vokalista volt az Edda Művekben és a Bikiniben. A kilencvenes évek elején játszott az István, a király és a Mindhalálig Beatles című színpadi művekben is. A dupla eMeRTon-díjas művész 1995-től a soproni Petőfi Színház színésze, 2006-tól örökös tagja. Első szólóalbuma 1999-ben jelent meg, legutóbbi 2010-ben, Csak játszom címmel.

Keresztes Ildikó

Keresztes Ildikó a Kormorán és a Rózsaszín Bombázók együttesben énekelt, majd vokalista volt az Edda Művekben és a Bikiniben. A kilencvenes évek elején játszott az István, a király és a Mindhalálig Beatles című színpadi művekben is. A dupla eMeRTon-díjas művész 1995-től a soproni Petőfi Színház színésze, 2006-tól örökös tagja. Első szólóalbuma 1999-ben jelent meg, legutóbbi 2010-ben, Csak játszom címmel.

Dia

 	Nagy Feró 	Nagy Feró a Beatrice és az „Ős-Bikini” frontemberként, a nemzet csótányaként vált híressé. 1989-től vezette a Petőfi Rádió Garázs című műsorát, később a Musica Hungarica fesztivál szervezője, a Rockkalapács című tévéműsor vezetője volt. 1983-ban Laborc szerepét játszotta az István, a királyban, de ő kölcsönözte hangját Ford Fairlane-nek is.

Nagy Feró

Nagy Feró a Beatrice és az „Ős-Bikini” frontemberként, a nemzet csótányaként vált híressé. 1989-től vezette a Petőfi Rádió Garázs című műsorát, később a Musica Hungarica fesztivál szervezője, a Rockkalapács című tévéműsor vezetője volt. 1983-ban Laborc szerepét játszotta az István, a királyban, de ő kölcsönözte hangját Ford Fairlane-nek is.

Dia


            	X-Faktor döntősök: A csapatok
            	A csapatok Malek Miklós mentori segítségével készülnek a megmérettetésre. Érdekesség, hogy míg a Non Stop eredetileg is ebben a formációban jelentkezett a tehetségkutatóra, addig a Mimi és Gergő, valamint a Nyári testvérekből álló Summer Sisters duót a zsűri boronálta össze.

X-Faktor döntősök: A csapatok

A csapatok Malek Miklós mentori segítségével készülnek a megmérettetésre. Érdekesség, hogy míg a Non Stop eredetileg is ebben a formációban jelentkezett a tehetségkutatóra, addig a Mimi és Gergő, valamint a Nyári testvérekből álló Summer Sisters duót a zsűri boronálta össze.

Dia

 	X-Faktor döntősök: A lányok 	Geszti Péternek jutott a nemes feladat, hogy a három csinos versenyzőt kiválassza és felkészítse az élő show-kra. Domokos Fanniban megosztó személyiséget látott a mentor, Janicsák Vecának az énektudása mellett a báját és nőies kisugárzását értékelte. A friss anyuka Shodeinde Dorka pedig számára igazi sztáralkat, akinek mindenképpen jár ez az esély.

X-Faktor döntősök: A lányok

Geszti Péternek jutott a nemes feladat, hogy a három csinos versenyzőt kiválassza és felkészítse az élő show-kra. Domokos Fanniban megosztó személyiséget látott a mentor, Janicsák Vecának az énektudása mellett a báját és nőies kisugárzását értékelte. A friss anyuka Shodeinde Dorka pedig számára igazi sztáralkat, akinek mindenképpen jár ez az esély.

Dia

 	X-Faktor döntősök: A fiúk 	A fiúk triumvirátusát Keresztes Ildikó vette kezelésbe, és a rockénekesnő igazi szívtiprókat varázsolt belőlük. Ildikó nem titkolja, hogy teljesen odavan az ifjú sztárjelöltek tehetségéért és jobban izgul értük, mint önmagáért bármikor is. Csapatába tartozik Takács Nikolas, a hihetetlen hangú kalapos srác, aki énektanárként is segíti a többieket. A 18 éves Vastag Tamás, akiben mentora a jövő tinisztárját látja, valamint az őrült showman, Király L. Norbi, aki nem énektudásával, hanem színpadi jelenlétével varázsolja el a nézőközönséget.

X-Faktor döntősök: A fiúk

A fiúk triumvirátusát Keresztes Ildikó vette kezelésbe, és a rockénekesnő igazi szívtiprókat varázsolt belőlük. Ildikó nem titkolja, hogy teljesen odavan az ifjú sztárjelöltek tehetségéért és jobban izgul értük, mint önmagáért bármikor is. Csapatába tartozik Takács Nikolas, a hihetetlen hangú kalapos srác, aki énektanárként is segíti a többieket. A 18 éves Vastag Tamás, akiben mentora a jövő tinisztárját látja, valamint az őrült showman, Király L. Norbi, aki nem énektudásával, hanem színpadi jelenlétével varázsolja el a nézőközönséget.

Dia

 	X-Faktor döntősök: A 25 év felettiek 	Nagy Feró kapta az általa tréfásan csak nyugdíjas-szekciónak nevezett 25 év feletti döntősöket, hogy a színpad ördögét varázsolja belőlük. Mitagadás, jó munkát végzett, hiszen Szabó Mariann megmutathatta, nemcsak a rockzenében mozog otthonosan. A kétgyerekes Wolf Katiból kihozta a dögös démont. Vastag Csabából viszont eleinte igyekezett lefaragni, mígnem rájött, a jóképű énekes úgy jó, ahogy van - még az imádkozó sáskás mikrofontartás is megbocsátható neki!

X-Faktor döntősök: A 25 év felettiek

Nagy Feró kapta az általa tréfásan csak nyugdíjas-szekciónak nevezett 25 év feletti döntősöket, hogy a színpad ördögét varázsolja belőlük. Mitagadás, jó munkát végzett, hiszen Szabó Mariann megmutathatta, nemcsak a rockzenében mozog otthonosan. A kétgyerekes Wolf Katiból kihozta a dögös démont. Vastag Csabából viszont eleinte igyekezett lefaragni, mígnem rájött, a jóképű énekes úgy jó, ahogy van - még az imádkozó sáskás mikrofontartás is megbocsátható neki!

Ezt is szeretjük
Fotó: