"Ez undorító volt!" Csobot Adél és Gáspár Laci összerúgták a port az X-Faktorban
Az X-Faktor 10. évadának második válogatóján többször is összekapott a két mentor.

X4 189
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szombat este a második válogatóval folytatódott az X-Faktor 10. évada. A négy mentor, Csobot Adél, Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti kíváncsian és lelkesen, ám nem mindig a legnagyobb egyetértésben zsűrizte a bátor jelentkezők énektudását.

Bár most is sokan szereztek négy igent, egy-egy produkció esetében meglehetősen parazsas helyzet alakult ki a mentorok között. Csobot Adél és Gáspár Laci többször is erősen egymásnak feszültek az adás alatt.

Csobot Adél és Gáspár Laci szópárbaja egyre fokozódott

A konfliktus azzal kezdődött, hogy Gáspár Laci rábeszélte Csobot Adélt, változtasson a véleményén egy jelentkezővel kapcsolatosan, és mondjon igent a továbbjutására. Bár a nő mentor ez egyszer belement a kompromisszumba, ellentétük nemhogy csillapodott volna, inkább egyre csak fokozódott.

A két mentor rendre ellentétes véleménnyel volt a jelentkezők énektudását, fejleszthetőségét illetően. Gáspár Laci azzal ment neki Csobot Adélnak, hogy az valójában nem magukat az énekeseket, hanem az ő kritikáját értékeli. Az énekesnő pedig, aki idén először ülhetett be az egyik mentorszékbe az X-Faktorban, létjogosultságot követelt a saját véleményének, és provokációnak nevezte mentortársa szavait. Az egyik pillanatban még csendre is intette Gáspár Lacit.

x faktor-zenekar
Fotó: RTL Magyarország/Labancz Viktória

A szituáció akkor érte el a tetőpontját, amikor Csobot Adél a közönséghez fordult, hogy a tapsuk segítségével meggyőzhesse Gáspár Lacit a Prove zenekar továbbjutásáról. Mivel az nem értékelte nagyra ezt a módszert, megmakacsolta magát, Csobot Adél pedig ezért undorítónak nevezte Laci viselkedését, ami miatt majdnem el is sírta magát, nagyon könnyes lett a szeme.

Ilyen volt az X-Faktor második válogatója

Eltekintve attól, hogy a két mentor között pattanásig feszült a helyzet, az adásban számos nagyon pozitív pillanat is volt. Több jelentkező négy igennel távozott, de természetesen olyanok is akadtak, akiknek csalódottan kellett elhagynia a színpadot. Az adás végére Csobot Adél és Gáspár Laci is kibékült, kimondták, hogy nagyon szeretik egymást, az előzőleg tapasztalt nézeteltérések és feszültségek nem nyomják rá bélyegüket a kapcsolatukra. 

A későbbi feszültségnek még híre sem volt, amikor az adás első jelentkezője a zsűri elé lépett. Ágoston Sára, aki a tündérvilág rajongójaként tündéröltözetben érkezett, az egy hobbit szerepébe helyezkedő Puskás Peti játékos közreműködésével mesés hangulatot teremtett a stúdióban. Csobot Adél megfogalmazásával élve, különc fazonokból nem volt hiány az adásban, ám a magában több személyt is egyesítő Entity, a táncoslábú Jampi Randevú és az álarcos Mr. Mimicry sem ment át a zsűri rostáján.

Nem így Catherine Dederick, azaz Mardoll, aki egy korábbi válogatón már megcsillogtatta tehetségét, és a pénteken véget ért Survivorben is szerepelt. A belevaló lány, akinek magyar-brazil és amerikai vér is csörgedezik az ereiben, elsöprő beleéléssel adott elő egy rapszámot. Mindenki imádta, de különösen ByeAlexet varázsolta el: "Végre valami, amiért tudok lelkesedni!" - véleményezte.

Mardoll után Kelemen Levente lépett a színpadra, aki ByeAlex egyik számát adta elő, és nem is akárhogy: az énekes állva tapsolt a produkció végén, és a jelentkező ugyancsak négy igennel távozhatott.

A válogató érdekes figurájaként állt a mentorok elé a színészmúlttal rendelkező Szűcs Péter Pál, aki egyedi színezettel zenésítette meg egy Shakespeare-mű részletét, Az írnok dalát. Csobot Adél és társai egyöntetű lelkesedéssel szavazták tovább a különös hangok széles spektrumát felvonultató produkciót. 

 A mulatós zenét éneklő kisfiú, Ábrahám Imre, a gyönyörűen énekelő és fuvolázó Greksa Hanna, a latinos zenét játszó csapat, az Andrew Ace Band, a lánya biztatására próbálkozó Kovács Péter, valamint a szűkszavú, de igen tehetséges Finding Ádám után az adás nagy meglepetése volt a Rambo művésznévvel érkező külföldi jelentkező. Jókora ambícióval lépett a színpadra, hogy a jövőben az X-Faktor által szeretne eljutni az Eurovízióra. A mentorok őt is négy igennel szavazták be, noha ByeAlex szerint neki bizony forró ólmot öntöttek a fülébe.

Nemcsak a mentorok kerültek konfliktusba egymással, de a sikertelenül próbálkozó versenyzők közül is akadt, aki rosszul viselte a kudarcot. Kocsis-Légrádi Lilla Lea éneklése nem nyerte el a zsűri tetszését, ezért a dal után komoly összetűzésbe keveredett Gáspár Lacival. A mentor  szókimondó kritikát fogalmazott meg, és azt mondta, hogy inkább a másik irányba nézett, hogy később az eredeti előadó, és ne a jelentkező jusson eszébe, ha meghallja az illető dalt.

gaspar-laci
Fotó: RTL Magyarország/Labancz Viktória

A jelentkező megjegyezte, hogy Gáspár Lacinak baj lehet a fülével, és még ByeAlex barátságos szavai sem fékezték meg a szitkozódásban. Miután a többi mentort is sértegetni kezdte, a helyzet csúnya vitába torkollt.

A cikk az ajánló után folytatódik

A levegőben ragadt negatív hullámokat szerencsére újabb tehetségek semlegesítették. Mohamed Tasznim, Fazekas Eszter és Szabó Kamilla Lilla fület gyönyörködtető énekléssel feledtette a történteket. A mindössze 16 éves Szakács Erika, aki elmondása szerint csupán fél éve, online kezdett el tanulni énekelni, Billie Eilish számával, a Lovelyval elvarázsolta a közönséget és a mentorokat, akik szerint mindenképpen ott lesz az élő show-ban, és szívesen mentorálják.

Ugyancsak a válogató kiemelkedő tehetsége volt a 31 éves Mohácsi Anett, aki szomorú története szerint mindeddig a volt férje miatt nem foglalkozhatott az énekléssel. Válása után úgy döntött, mégis ad egy esélyt magának, hiszen mindig erre a pályára vágyott. A válogatóra gyermekei kíséretében érkezett, akik a produkció után boldogan szaladtak be hozzá a színpadra. A jelentkező az At last című dallal nyerte el a mentorok igen szavazatait és a közönség tetszését.

A második válogató tehát a végletek adása, fentek és lentek, pozitív és negatív pillanatok eseménydús elegye volt. A harmadik válogató jövő szombat este 20 órától kerül műsorra az RTL Klubon, és minden bizonnyal újabb izgalmas pillanatokat tartogat.

Ilyen sokat változott Csobot Adél

Csobot Adél először a 2012-es X-Faktorban lépett színpadra, amelyben Malek Miklós csapatába került, és a harmadik szériában a harmadik helyig jutott. Kilenc esztendővel később több mint 400 ezren követik nyomon a mindennapjait, rengetegen kíváncsiak dalaira, az elmúlt években az ország legnézettebb műsoraiban szerepelt, tavaly filmet is forgatott, idén pedig az X-Faktor új női mentora lett. Nem csak az élete változott meg gyökerestől azóta, a külseje sem olyan, mint debütálásakor a tehetségkutatóban. 

Cover-fotó: RTL Magyarország/Labancz Viktória

Ezt is szeretjük