„Itt mindenki süket?” - Az X-Faktor nézői kiakadtak Mehringer Marci kiesése miatt
Megvan a top 3 versenyző, aki megmérettetheti magát a 2021-es X-Faktor döntőjében.

x-faktor-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2021-es X-Faktor 4. élő show-ja, az elődöntő, azaz a döntő előtti utolsó megmérettetés meghatározó mérföldkövet jelentett a versenyzők számára, hiszen eldőlt, ki lesz az a három tehetség, aki a december 18-i döntőben színpadra állhat és megmérettetheti magát a győzelemért.

A zsűri rendkívül megható belépővel indította a show-t, a napokban elhunyt Kóbor János emlékére a Gyöngyhajú lány című dal egy részletére vonultak be. Az örök sláger néhány sorát Gáspár Laci adta elő. Az emlékezés pillanatai után kezdetét vette az elődöntő: a versenyzők a 4. élő show-ban kétszer álltak színpadra, először egy duettet énekeltek egy-egy magyar előadóval, utána pedig egyéni dallal szerepeltek a zsűri és a közönség előtt.

Kocsis Paulina kétszer is sikert aratott

Az első fellépő, Kocsis Paulina Geszti Péterrel lépett színpadra. A Ma úgy vagyok, hogy jól vagyok című dal közben Geszti és Paulina remekül működtek együtt, így nem csoda, hogy óriási sikert arattak: a közönség ujjongva tapsolt.

Paulinának egyébként Geszti a példaképe, aki pedig nagyra értékeli a tehetség természetességét és őszinteségét. Csobot Adél csatlakozott a sztár elismerő véleményéhez, Puskás Petit ugyanakkor nem győzte meg az előadás, ezért Gáspár Lacinak kellett a versenyző védelmére kelnie. Ahogyan neki is, úgy ByeAlexnek is tetszett, hogy a két generáció közös színpadra lépése közben Paulina kellő zenei alázattal énekelt.

A versenyző hamarosan egyéni produkciójával tért vissza, mely egy saját dala, A te meséd volt. ByeAlex alig tudott megszólalni az ujjongó közönségtől, és nem győzte dicsérni Paulina eszes dalszövegírói képességeit. Csobot Adél ugyancsak imádta a versenyző produkcióját, és ezúttal Puskás Petit is sikerült meggyőznie. Mindketten az eddigi legjobbnak tartották Paulina szereplését, így a zsűri döntése alapján széket kapott.

Mehringer Marci élvezettel énekelt, de ez kevés volt

ByeAlex versenyzője, Mehringer Marci mentorának egykori számával, a Menned kéne című dallal lépett a színpadra, melyet anno Lábas Vikivel készítettek. Marci is az énekesnővel adta elő. Gáspár Lacinak túlnyomórészt tetszett az előadás, hiszen volt benne munka és alázat is, amit a zsűritag most fedezett fel első ízben a versenyzőben. Csobot Adélnak hasonlóképpen kedvére való volt a produkció. Előadás közben látta meg, hogy a fiú mennyire őszintén énekel a színpadon. Puskás Peti meghatottan figyelte Marcit, és bár értékelte a fiú felszabadultságát, de felfedezett az előadásban néhány hibát. Mentora, ByeAlex szerint a versenyzőnek remekül állt a dala.

mehringer-marci
Fotó: RTL Magyarország

Egyéni produkciója egyik kedvenc száma volt, az All I know Machine Gun Kellytől. Puskás Peti váratlan véleménnyel állt elő: szerinte Marci inkább csak eljátssza a rock and roll érzést, és valójában nem árad belőle természetesen. A mentor szerint a fiú rosszul kezdte a dalt, és később sem sikerült felhoznia azt. Csobot Adél hasonlóképpen vélekedett. Noha ő újfent azt értékelte, hogy Marci lélekkel énekelt, ám szerinte mégsem voltak helyükön a hangok, és nem sikerült megugornia a tőle elvárt mércét. Végül Gáspár Laci is negatívan értékelte a produkciót.

ByeAlex a fiú védelmére kelt, mondván, hogy 19 évesen egy nehéz feladat a színpadra állni, de a mentorok végül nem adtak neki széket, és Marci veszélyzónába került. A fiú mindenesetre azt mondta, hogy ő élvezettel adta elő a dalt.

Ferenczi Kamilla duettjét szerette a zsűri

Puskás Peti mentoráltja, Ferenczi Kamilla Tóth Verával lépett színpadra, akivel egy karácsonyi témájú dalt, Katona Kláritól a Legyen ünnep címűt adták elő zongorakísérettel. Gáspár Laci nemcsak ízlésesnek tartotta a versenyző énekét, de bevallotta, hogy libabőrös is lett a duett hallatán, hiszen egykor Tóth Verával azonos időszakban lépett be zene világába. 

ByeAlex szerint tökéletes volt a dal- és partnerválasztás is, hiszen a két énekesnő remekül kiegészítette egymást. Csobot Adél úgy értékelte, hogy Tóth Vera és Kamilla nagyszerűen emelték egymás fényét a színpadon. Puskás Peti, a versenyző mentora úgyszintén pozitív kritikával illette mentoráltját.

Kamilla egyéni produkciója Adele Hello című száma volt, melyet mentora és a közönség jó része is állva tapsolt meg. A produkció mégis megosztotta a zsűrit. ByeAlexnek, aki kedveli a zeneszámot, hiányérzete volt, ugyanis szerinte előadás közben Kamillának nem kellően erős a jelenléte. Gáspár Laci is csatlakozott mentortársához: a szívet és a lelket hiányolta az előadásból. Igaz, gondolatait azzal a konklúzióval zárta, hogy a versenyzőben tagadhatatlanul ott van az a bizonyos X.

Puskás Peti megvédte mentoráltját, és Csobot Adél is melléállt. Szerintük Kamilla egyre fejlődik, és adásról adásra nyitottabbá válik. A lány bevallotta, félt ettől a nehéz daltól, és maga is úgy hiszi, hogy idővel sikerül majd jobban megnyílnia. A versenyző végül kapott egy széket.

Alee először nem azt hozta, amit vártak tőle

Alee duettpartnere az X-Faktor egyik korábbi felfedezettje, mentorának, ByeAlexnek a korábbi versenyzője, Manuel volt, akivel már egy ideje baráti kapcsolatban állnak és rendszeresen kommunikálnak. Egy közös dalújdonsággal léptek színpadra.

Puskás Petinek tetszett a produkció, hiszen szerinte jól láttatta a fiú fejlődését, és Csobot Adél is hasonlóképp pozitív véleménnyel volt róla. Gáspár Lacinak nem tetszett az előadás: a mentor szerint Alee nem teszi jól, ha énekel, hiszen hamisan szól, és sokkal jobban áll neki a rap, mint az éneklés. Azt is hozzátette, hogy csalódott, hiszen Alee-t rapperként válogatták be a show-ba, és nem azt kapja, amiért megszerette őt.

ByeAlex mentoráltja védelmére kelt, hiszen szerinte a célközönséget tökéletesen elérhette a dal, ám abban egyetértett Gáspár Lacival, hogy a fiú énektudása még gyakorlásra, sok tanulásra szorul. Alee szerint a rapper és az énekes egyszerre van meg benne, és mindkettőt igyekezett a legmegfelelőbb pillanatokban megvillantani.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egyéni produkciója egy metálbetétekkel tarkított rapszám, saját szerzeménye, a Nem felejtek volt. Ezzel ismét megmutathatta, milyen elképesztő tehetséggel pörgeti a nyelvét. Bár a felcsapó lángok közepette előadott szám elsöprő hangulatot teremtett, a metálzenés megoldás nem aratott osztatlan sikert a mentorok körében: Csobot Adél számára kifejezetten ez a rész volt benne zavaró. 

Gáspár Laci elégedetten nyilatkozott a produkció után, hiszen a fiú ebben a számban ismét azt a rapvonalat hozta, amivel beválasztották a 2021-es X-Faktor mezőnyébe. Alee mentora, ByeAlex nem véletlenül pattant fel az asztalra a produkció közben, véleménye szerint a fiú a tehetségkutató nagy felfedezettje.

Az előadás értékelése végül csaknem vitába fulladt, mivel Gáspár Laci nem akart széket adni a fiúnak. Miután Csobot Adél és Puskás Peti sem kívánta leültetni a versenyzőt, Alee végül nem kapott széket. A veszélyzónában tehát ByeAlex két mentoráltja, Mehringer Marci és Alee várakoztak. Sorsukat a nézők szavazataira bízták.

Így zárult az X-Faktor elődöntője

Az est záró pillanataiban Ferenczi Kamilla és Kocsis Paulina döntősökként léphettek színpadra mentoraik oldalán, ám az még kérdéses volt, hogy a két fiú közül ki csatlakozhat hozzájuk harmadikként. A nézők döntése alapján végül Alee lett a harmadik döntős, Mehringer Marci pedig az X-Faktor elődöntőjének végén búcsúzni kényszerült a tehetségkutatótól.

x-faktor-elodontosok
Fotó: RTL Magyarország

A 2021-es X-Faktor döntőjére december 18-án, szombaton kerül sor, ekkor tehát kiderül, hogy a három versenyző, Ferenczi Kamilla, Kocsis Paulina és Alee közül ki nyeri meg a jubileumi, tizedik tehetségkutatót.

Az elődöntő végeredményével nem mindenki volt elégedett, nemcsak ByeAlex, hanem az adás végén a nézők is háborogtak a műsor közösségi oldalán. A rajongóknak az sem tetszett, hogy az elődöntőben új szabályok léptek életbe: a mentorok a versenyzők mindkét dala után értékeltek, de csak a másodikat követően, a nézői szavazás lezárta után döntöttek arról, hogy a versenyző érdemel-e széket. Ha egy versenyző két igent és két nemet kapott, akkor a nézőkön múlt, leülhet-e az adott énekes, vagy sem. 

„Itt mindenki süket? MINDENKI?”

„Na, én itt csalódtam, a 2 veszélyzónás közül egyértelműen Marci volt a jobb... Könyörgöm Alee duettje mi volt? Énekel kb 4-5 sort és ennyi... ott Manuel vitte a dalt... Ezt nevezzük produkciónak? Ez az underground rap, ezt meg inkább ne is említsük... Egy nagy 0 volt ma a srác... Hozzá képest Marci simán jobbat alakított!”

mehringer-marci2
Fotó: RTL Magyarország

„Lehet szapulni a mentorokat, de itt sokkal inkább a székes rendszerrel van probléma, mint velük. Miért nem lehetett a nézők szavazatai alapján sorrendet felállítani és az utolsó kettőt rábízni a mentorokra, mint amúgy a régebbi évadokban tökéletesen működött?”

„Ritka undorító volt, hogy a taktikázás miatt kellett kiesnie. Többször kiderült már, hogy a nézők nem annyira kíváncsiak Kamillára, erre mégis be kell tolni a döntőbe... Ha tudták, hogy Kamilla kiesne, akkor mégis minek erőltetik ezt az egészet? Miért nem hagyják, hogy a nézők azt juttassák be, akit akarnak?”

„Top 4-hez miért kell a szék? Egyértelműen mindenki a saját versenyzőjét félti... Ha csak a közönség szavazott volna, akkor itt egész más eredmények születnek.”

Csobot Adél az El a kezekkel a Papámtól! premierjén

2021. december 9-én került a mozikba az El a kezekkel a Papámtól! című családi film, melynek egyik főszereplője Csobot Adél. A 27 éves sztár most először egy mozifilmben is megmutatja a tehetségét, a csupaszív táborvezetőt, Esztert alakítja, de a film egyik betétdalát is ő énekli. A díszbemutatón természetesen párjával, Istenes Bencével jelent meg. Mutatjuk azt is, hogyan lépett a vörös szőnyegre a El a kezekkel a Papámtól! többi csinos sztárja.

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük