Az X-Faktor két kiesőjén a nézők is megdöbbentek: Puskás Peti kap miattuk hideget-meleget

Az X-Faktor jubileumi évadának második élő show-ja bőven tartogatott izgalmakat. Két produkciótól kellett búcsúzniuk a nézőknek.

SZG 8203
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az X-Faktor jubileumi évadának múlt heti első elő show-ja számtalan izgalmas pillanatot tartogatott a nézőknek és mentoroknak egyaránt. Három zenekar és kilenc énekes léphetett a színpadra, hogy előadásukkal elkápráztassák a zsűritagokat és a tévéképernyő előtt ülőket, az adás végére azonban kapásból négy produkciótól kellett búcsúzniuk a nézőknek: az első élő show-ban Csobot Adél két zenekara, a Beneath My Skin, illetve a The Palace, Gáspár Laci mentoráltja, Imi Plaza, valamint ByeAlex egyik versenyzője, Tóth Roland számára ért véget a verseny. 

Örömteli, szívszorító pillanatokból és meglepetésekből a második élő show-ban sem volt hiány. A tét ezúttal a top 6-ba való jutás volt, a műsor végén két produkciónak kellett búcsúznia. 

Ketten estek ki a második élő show-ban

A második élő show-ban négy helyett már csak három szék jelentette a továbbjutó helyeket, az a versenyző ülhetett le, akinél legalább három mentor igennel szavazott. Amennyiben nem volt már szabad hely, a nézők szavazatain múlt, hogy kit mentettek meg, azaz ki került a veszélyzónába.

SZG 8465
Fotó: RTL Magyarország

Az első körös szavazások alatt kilencven másodperc állt rendelkezésre, hogy a közönség szavazatokat adjon le a már ülő kedvenceire, a közülük legkevesebbet kapó veszítette el a helyét. Akik az adás végén ülve maradnak, biztos továbbjutók lettek, a veszélyzónában lévő produkciók sorsáról pedig ismét a nézők dönthettek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az est első produkciója Puskás Peti mentoráltjával, a verseny legfiatalabb tagjával, Nagy Regina Martinával kezdődött. A 14 éves versenyző Frank Sinatra New York New York című számának magyar verziójával - amelyet eredetileg Cserháti Zsuzsa énekelt - a ’80-as évek Amerikájába repítette a közönséget. ByeAlex csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a fiatal lányról, szerinte olyan karizmája, tehetsége és kisugárzása van, amit a harminc-negyven éves emberek is megirigyelhetnének. Ezzel szemben Gáspár Laci túl fiatalnak tartotta ehhez a dalhoz, szerinte a dalválasztás mély víz volt számára. Regina végül három igennel széket kapott.

SZG 7157
Fotó: RTL Magyarország

Másodikként ByeAlex versenyzője, Mehringer Marci lépett a színpadra, aki a Kings Of Leontól a Use Somebody című számát adta elő élő zongora- és gitárkísérettel. Gáspár Laci egyhangú éneklést hallott, szerinte nem épült a dal, ebben pedig Adél és Peti is megerősítette. „Nem építkezik a dal. Olyan dolog hiányzott nekem, amiben te jó vagy, aki tud pillanatot okozni. Pont a közlés hiányzott, ami a te erősséged. Nagy csalódást okozott” - fogalmazta meg kritikáját Csobot Adél. Végül három nem szavazattal Marci a veszélyzónába került. 

Marcit sokan már a kezdetektől fogva az X-Faktor nagy esélyesének tekintik, produkciója azonban nemcsak az ítészek, de a nézők szerint is gyenge volt. 

„Túl feszült, túl nagyot akar bizonyítani, és inkább arra összpontosít, mint a dalra” - írta egy kommentelő.

„Ha ByeAlex ilyen siratókat énekeltet, akkor lassan a versenyzőit is elsirathatja.”

„Igaza van Lacinak, tényleg nagyon egysíkú volt az egész. Unalmas.”

„A dalválasztásokkal van baj! Mert Regina és Marci hangja is csodás!”

„Nem hittem volna, hogy ilyen hamar visszasírom a Imi Plazát” - záporoztak a kommentek Marci produkciója után.

Puskás Peti versenyzője, Tabatabai Nejad Flóra lépett következőként színpadra, aki saját példaképével, Burai Krisztiánnal közösen szerzett dalát vitte színpadra. ByeAlex szerint Flóra nem tudta megmutatni, amit tud, halvérű produkciónak, nudlinak nevezte az előadást, és Adélnak sem nyerte el feltétlenül a tetszését az, amit látott és hallott: „Rögtön már a második élő show-ban jössz egy ilyen dallal, amikor nem is ismerjük a zenei stílusodat, azt, hogy ki vagy valójában.” Laci szerint a dalt sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni, sokkal több energiát kellett volna beleadni. Végül Flóra három nemmel a veszélyzónába került. 

SZG 7361
Fotó: RTL Magyarország

Gáspár Laci mentoráltja, Paulina Kovács Kati Most kéne abbahagyni című slágerének feldolgozását vitte színpadra. Puskás Peti szerint a dal az elején jól kezdődött, de voltak hamisságok, és hiányolta az énekesből a dögöt, a pezsgést. Ennek ellenére a második szék is gazdára talált, három igennel Paulina elfoglalhatta helyét.  

Gáspár Laci következő versenyzője, Catherine Dederick Mardoll egy saját, szexi és dögös produkcióval forrósította fel a színpadot, amelyben a rap mellett énekhangját is megcsillogtatta. ByeAlex szerint ő az a versenyző, akivel érdemes együtt dolgozni, ezzel a többi mentor is egyetértett. Puskás szerint ez volt az est legjobb produkciója, így Mardoll négy igennel elfoglalhatta az utolsó üres széket. 

Adél úgy konferálta fel egyelten versenyben maradt csapatát, a The Harmoniest, hogy úgy érzi, a lányok egyre jobban összeérnek, egyre jobban megtalálják hangjukat. A második élő show-ban T. Danny Utoljára sírtam érted című dalát adták elő három szólamban. „A korkülönbség miatt úgy éreztem, nem fog ez működni, és amikor megláttam a dalválasztást, azt gondoltam, hogy ez kapufa lesz. De új ízt csináltatok a dalnak, és új atmoszférája volt, tetszett” - mondta ByeAlex, aki arra biztatta a nézőket, hogy ki kell állni a lányokért, hiszen ha valakikre büszke lehet lenni, azok ők.

A mentorok négy igennel juttatták székhez a lányokat, de ez azt is jelentette, hogy valakinek fel kellett állnia, az est első cseréjére is sor került. A nézők kilencven másodpercnyi időt kaptak a szavazásra, ki legyen az, akit megmentenek. A szavazatok alapján Nagy Regina Marina került a veszélyzónába. 

ByeAlex utolsó előttiként felkonferálta versenyzőjét, Balázs Alex ALEE-t. Bevallotta, mentoráltja csak az utolsó pillanatban kezdett felkészülni a második élő show-ra, mivel egész héten tüszős mandulagyulladással küzdött. ALEE az élő show-ra remekül összeszedte magát, és Puskás Peti szavaival élve „hibátlan rappet nyomott”. A saját dallal érkezett ALEE széket kapott, így ismét a nézők szavazhattak arra, akit meg akarnak menteni a veszélyzónától. A legkevesebb szavazatot a The Harmonies kapta, így ők kerültek a veszélyzónába. 

Puskás Peti a versenyzőjéről azt mondta, ő az, akinek meg kell nyernie az X-Faktort, noha múlt héten a nézők a veszélyzónába küldték. Ferenczi Kamilla a második élő show-ban a Váradi Roma Café Egyedül Ballagok című dalát adta elő, amelyben hatalmasat énekelt, produkcióját a nézők és mentorok álló tapssal jutalmazták.

„Ha ilyen az, amikor kitárod a szíved, tedd meg minden héten. Zeneileg és hangilag is rendben volt” - mondta lelkesen Adél, ebben pedig ByeAlex is megerősítette: „Ez az éneklés! Te vagy a legnagyobb hangja ennek a műsornak!”. „Életed legjobb dalválasztása, ez egy döntős, győztes produkció volt!” - méltatta őt Gáspár Laci. Négy igennel széket érdemelt Kamilla, a kilencven másodperc alatt a nézők pedig úgy döntöttek, hogy Mardollt küldik a veszélyzónába. 

Az utolsó produkció után Paulina, Kamilla és ALEE maradt ülve, így már biztos, hogy ők ott lesznek a jövő heti harmadik élő show-ban.

A második körös szavazás során a nézők a nyolc produkcióból hármat juttathattak tovább a veszélyzónából. A három versenyzőhöz végül a The Harmonies, Mardoll és Mehringer Marci csatlakozott, így a műsortól Puskás Peti két mentoráltja, Nagy Regina Martina és Tabatabai Nejad Flóra búcsúzott.

puskas-peti-regina-flora
Fotó: RTL Magyarország

Az X-Faktor második  élő show-jának eredményhirdetése után megindult a Facebookon a kommentáradat. Sokan írták, hogy nem a két lánynak, inkább a mentorok szerint is gyenge teljesítményt nyújtott Mehringer Marcinak vagy Mardollnak kellett volna kiesnie.

„Felfoghatatlan számomra hogy Mardoll bent van, Flóra meg kiesett, ez mi? Tudják az emberek, hogy ez a műsor az énekről szól?”

„Marcit, meg a tinilányokat meg a rap csajt kellett volna kiejteni!”

Puskás Peti is kapott hideget-meleget: a nézők szerint a két lány esetében rossz volt a dalválasztás, nem szabadott volna ilyen számokkal kiengednie őket a színpadra egy élő show-ban. 

„Köszönjük Peti, kiejtetted a csajokat... Jó éjt!

„Van egy érzésem, Puskás Petit marhára nem érdekli, a versenyzői tovább jutnak, vagy sem. Hogy lehet egy 14 éves lánynak ilyen dalt adni, Flórának meg hagyni, hogy saját szerzeményét énekelje, ami teljesen ismeretlen, és gyenge is?

„Flórát ezzel a mai számmal nagyon elcseszted, Peti!”

„Így rontja el a válogató óta legerősebb kategóriát egy gyenge mentor. Már ott kezdte, hogy Harmatot nem vitte, most pedig folytatja a dalválasztásokkal. Nagyon sajnálom Flórát, remélem, Kamillát nem ejteti ki a Puskás.”

„Reginát sajnálom, mert Peti dalválasztásai katasztrófák! Flórának meg oké, hogy jó hangja van, de ez a saját dal borzalmas volt, és nem illett hozzá” - olvasható a hozzászólásokban.  

Tóth Andi átalakulása a 2014-es X-Faktor óta

A nagyváradi lány mindössze 15 éves volt, amikor benevezett az RTL Klub tehetségkutatójára, fiatal kora miatt a válogatóra még a szülei és a bátyja kísérték el. A külseje már az adások alatt hatalmas változáson ment keresztül, napjainkban pedig minden egyes megjelenésekor bombázóként hódít. Képes összeállításunkban megnézheted Tóth Andi átalakulásának folyamatát.

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük