4 év után ismét Wolf Kati képviselheti hazánkat az Eurovízión
Wolf Kati a karácsonyi készülődésről és a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválról is mesélt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Wolf Kati számára különleges lesz az idei karácsony, hiszen tavaly az ünnepeket családjával Hongkongban töltötte.

Az énekesnő arról is mesélt a Feminának, milyen célokat tűzött ki magának a 2015-ös évre.

Hongkongban felértékelődött a karácsony

- A karácsony a kedvenc ünnepem. Egy évvel ezelőtt még Hongkongban éltünk. December elején érkeztek meg hozzánk a nagyszülők, ők hozták meg az ünnepi hangulatot. A világ másik felén másfélék az ünneplési módok, nagyon kellett az, hogy kijöjjenek. Nélkülük külföldön nem lett volna igazi a karácsony, ebben biztos vagyok. Ott értékelődött fel igazán az, hogy együtt vagyunk. Szerintem az a legfontosabb, hogy az ember hálát adjon azért, hogy van családja, szerettei, akikkel összejöhet. 

- December elejétől már fokozatosan ráhangolódsz az ünnepekre?

- Igen, fel szoktam díszíteni a lakást, veszünk adventi koszorút, azt meggyújtjuk együtt, beszélgetünk. Nem kell olyan korán elkezdeni, mint a nagy bevásárlóközpontok, a négy hét pont arra elég, hogy amíg előkerül egy-két dísz vagy egy hógömb, az ember lelke is ráhangolódjon az ünnepekre. A készülődés a gyerekek miatt is fontos: Luca még óvodás, Janka, a nagyobbik kilencéves ugyan, de mindketten hisznek a Mikulásban és a Jézuskában.

- Vannak a karácsonynak olyan hagyományos elemei, amelyek nem maradhatnak el egyetlen évben sem?

- Nekem csodálatos karácsonyi emlékeim vannak. Egyébként is gyakran ünnepelt együtt a család, de a karácsony mindig kiemelkedett közülük, ezt igyekszem a gyerekeimnek is átadni. Nagycsaládban nőttem föl, hárman vagyunk testvérek. Soha nem öten, sőt, nemcsak a nagyszülőkkel ünnepeltünk, karácsony másnapján 20-25 ember is összegyűlt, ez óriási élmény volt gyerekként. A szokás, hogy mindenki hoz valamit, megmaradt, hiszen ha egy embernek kellene mindent megfőznie, az bolondok háza lenne. Karácsonykor nem ragaszkodunk a hagyományos ételekhez, de bejgli, az kell, hogy legyen minden évben.

- Amikor idén nyáron hazaköltöztél a családoddal Hongkongból, rögtön elkezdtél koncertezni, mintha nem is lettél volna kilenc hónapig távol.

- Szerintem ahhoz, hogy az emberek fejében megszűnjek énekesnőként létezni, hál' Istennek nem voltam távol elég hosszú ideig. A legeslegelső fellépésen nagyon izgultam, de tényleg olyan volt, mintha el sem mentem volna. Nemrég elkészült egy új dalom, nagyot ugrom vele. Azt gondoltam, nálam az Eurovízió lezárt dolog: voltam kint, nagyon jó élményekkel tértem haza, nem célom, hogy ismét kikerüljek, de olyan jó lett az új dal, hogy benyújtottuk A Dal válogatójába. Nagyon izgatott vagyok, hogyan fogadják.

(Az interjú elkészítése óta nyilvánosságra hozták A Dal 2015 elődöntőseinek listáját. A megmérettetésen ott lesz Wolf Kati is Ne engedj el! című dalával.)

Fotó: www.wolfkati.hu
Ezt is szeretjük