Hosszú betegség után elhunyt Vass Gábor - A Szomszédok és a Kisváros színésze 64 éves volt
Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Vass Gábor színész, ismert szinkronhang, több csatorna hangja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően elhunyt Vass Gábor. Betegsége mellett is erőn felül és jókedvűen dolgozott – adta hírül Facebook-oldalán a Szinkronjunke blog. A Retro Rádió közleménye szerint a 64 éves színész  koronavírus-fertőzés következtében hunyt el. 

A színész 2005-ig az HBO, 2014-től az AMC csatorna hangja, 2017-től pedig a Retro Rádió hangja volt. Jellegzetes orgánumát számtalan alkotásban hallhattuk, a James Bond-filmekben például Sean Conneryt, a Gladiátorban Russell Crowe-t szinkronizálta. 

Vass Gábor 1956. június 23-án született Kömlőn. 1978-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Várkonyi Zoltán legutolsó osztályának növendékeként. Egy évadot a Szolnoki Szigligeti Színháznál töltött, 1979 és 1984 között a Szegedi Nemzeti Színház, majd tíz évig a Madách Színház tagja volt, ezután szabadúszó lett. 

Láthattuk a Gyerekrablás a Palánk utcában és a Fekete gyémántok című filmekben, szerepelt a Nyolc évszak, a Kisváros (Farkas százados) és a Szomszédok című sorozatban - az utóbbiban Vitézt alakította, aki Mágenheim doktor feleségének, Julinak csapta a szelet. 

Vass Gábor jellegzetes orgánumával keresett szinkronhang is volt. Ő adta Scooby-Doo, az Oroszlánkirályban Mufasa, A Narnia Krónikáiban Aslan, az oroszlán, A kis hableányban Sebastian, a rák hangját. 

A James Bond-filmekben Sean Connery-t, a Gladiátorban Russell Crowe-t, az Elfújta a szélben Clark Gable-t, a Supermanben Marlon Brandót szólaltatta meg. Többször adta a hangját Samuel L. Jacksonnak,  Danny Glovernek, James Earl Jonesnak, Nick Nolte-nak vagy Ving Rhamesnek is. 

- A James Bond-sorozat igen közel áll hozzám. Nagy szívfájdalmam a legutóbbi két film, mert ez már nem James Bond, csak valami pocsék akciófilm. Nincs benne humor, amitől James Bond igazán James Bond, sem az, amitől Sean Connery imádni való Bond volt. A mai napig ő az etalon. Roger Moore-t is szerettem. És rájuk való tekintettel még Pierce Brosnant is el tudom viselni olykor. Főként mióta a Mamma Miában olyan hamisan énekelt, ami zseniális volt! - mesélte a magyarszinkron.hu-nak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük