Várkonyi Andrea már nem vállalna gyermeket 46 évesen
A népszerű televíziós műsorvezető már nem vállalkozna egy újabb terhességre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár csodálattal nézi azokat a nőket, akik 40-45 éves koruk felett vágnak bele a gyermekvállalásba, Várkonyi Andrea a 40. születésnapján tudta, hogy már nem vállalkozna egy újabb terhességre. 

"Most 46 éves vagyok és el sem tudnám képzelni, hogy elölről kezdjem a kisbabázást. Más életszakaszban vagyok, a kislányom lassan középiskolai felvételire készül. Nagyon szeretem a kisbabákat, de ezt már inkább a rokonok és barátok gyerekein élem ki" – fejtette ki a Borsnak Várkonyi. 

Terhesség 40 felett

A napilap további celebeket is megkérdezett a gyermekvállalásról, akik egybehangzóan állították, ennek idejét nem matematikai alapon kell eldönteni vagy kiszámolni, a természet sokkal bonyolultabb óramű, mintsem, hogy be lehetne állítani. A legfontosabb az, hogy a nő megtalálja a megfelelő partnert, akivel együtt, családban vállalja a gyermeket. 

Fésűs Nelly színésznő is érettebben tapasztalta meg a várandóságot, második gyermeke érkezésekor már betöltötte a negyvenhármat, de a késői gyerekvállalással kapcsolatban ő azért óvatos volt.

- Természetesen tisztában voltam a kockázatokkal, ezért elvégeztettünk minden vizsgálatot, amit ebben a korban kell, és semmitől nem paráztam, nem is volt semmi gond - fogalmazott a Borsnak a Moulin Rouge dívája.

A cikk az ajánló után folytatódik

Horváth Éva egykori szépségkirálynő mindig is szeretett volna anyuka lenni. 39 éves volt, amikor megszületett kisfia. 

- Régebben nagyszüleink azt mondták, 35 éves kor felett egy nő már ne vállaljon gyereket. Ez mostanra már teljesen megváltozott. Egy negyven pluszos nő még fiatalnak néz ki. Természetesen számtalan helyzet alakulhat egy nő életében, de én úgy gondolom, amikor lehetőség van, ne várjon tovább! - tanácsolta a műsorvezető. 

Pásztor Anna énekesnő, aki mindkét gyermekét negyven fölött szülte. Az Anna and the Barbies frontembere szerint a belső hangra kell hallgatni, senki másra. 

- Szerintem ez a legbelső ügyünk. (...) Én 39 éves koromban éreztem azt, hogy most már jöjjön a gyerek.  

Magyar sztárok, akik 40 felett lettek édesanyák

Fehér Anna 53 éves volt, amikor világra hozta kisfiát, László Barnabást. Nem ő az egyetlen magyar színésznő, aki 40 felett döntött úgy, hogy babát vállal szerelmével. Nézd meg, kik azok, akik fittyet hányva az előítéletekre, a negyedik ikszen túl vállalkoztak az anyaságra!

Ezt is szeretjük