Várkonyi Andrea újabb digitális tantermet adott át: „Fontosnak éreztem, hogy ide eljöjjek”

Szegediként különösen érintve érezte magát az átadón.

Várkonyi Andrea digitális tantermet adott át
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Várkonyi Andrea egy újabb digitális tantermet adott át, ezúttal a Gregor József Általános Iskolában, mely elsőként került be szegedi iskolaként a High-Tech Suli programba. Beszédében azt is kiemelte, különlegesen fontosnak tartotta, hogy jelen legyen, hiszen az ő élete is Szegeden kezdődött.

Várkonyi Andrea digitális tantermet adott át

Három évvel ezelőtt indult útjára az a program, melynek az iskolák digitális fejlesztése a fő célja. A mostani pályázati körben hat intézmény élhet a lehetőséggel, hogy okostanteremmel bővüljön.

Most a szegedi Gregor József Általános Iskolában adta át Várkonyi Andrea ezt a bizonyos tantermet – írta meg a Délmagyar Csongrád-Csanád vármegyei hírportál.

- Ez egy pályázati lehetőség, amihez kell az a pedagógusi szemlélet, hogy kihasználják, és a minőségi pályázat is, hogy az nyertes legyen… És csak olyanok nyerhettek, ahol olyan a pedagógusok szemlélete, hogy tudnak és akarnak is ezzel a lehetőséggel mit kezdeni. Bár nem vagyok jelen minden átadáson, fontosnak éreztem, hogy ide eljöjjek – utalt arra, hogy mennyire örül, hogy Szegeden is van már egy High-Tech Suli.

Az iskola a megnyert pályázatnak köszönhetően egy olyan tanteremmel lett gazdagabb, melyben helyet kapott egy interaktív panel, lézervágó, 3D nyomtató, valamint robotokkal, szoftverekkel és laptopokkal is teljesen felszerelt. A diákoknak legalább heti 15 órát kel majd itt eltölteniük, de az intézményvezető szerint ennél sokkal többet lesznek majd itt, mert már most látszik, mennyire tetszik nekik.

Összesen 240 milliós támogatást kap 6 iskola: Várkonyi Andrea az átadón ezt nyilatkozta

Szerinte nagyon fontos szerepe van az iskolákban a digitalizációnak.

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük