A velencei filmfesztiválon Arany Oroszlánt nyert a Mundruczó-film főszereplője, Vanessa Kirby

Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című drámájában nyújtott alakításáért Vanessa Kirby Arany Oroszlánt nyert a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című drámájában nyújtott alakításáért Vanessa Kirby angol színésznő kapta a legjobb női alakításért járó Arany Oroszlánt 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

A filmről már a velencei díszbemutató után is sok pozitív kritika született, és a fesztivál zárónapja előtt egy nappal megkapta a harminc fiatal diákból álló zsűri legjobb filmnek járó Arca CinemaGiovani díját.

Vanessa Kirby Arany Oroszlánt nyert

A Pieces of a Woman Mundruczó Kornél első angol nyelvű külföldi gyártású filmje, executive producere Martin Scorsese, a főbb szerepekben Vanessa Kirby, Shia LaBeouf és Ellen Burstyn látható.

vanessa-kirby-arany-oroszlan
Fotó: tephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

A zsűri a velencei filmfesztivál fődíját, a legjobb filmnek járó Arany Oroszlánt a Nomadland (a rendezője Chloe Zhao, a főszereplő Frances McDormand) című filmnek ítélte. A zsűri nagydíját, az Ezüst Oroszlánt Michel Franco Nuevo Orden című filmje, a legjobb rendezőnek járó díjat Kiyoshi Kurosawa (Wife Of A Spy) kapta, a legjobb férfi főszereplőnek Pierfrancesco Favinót (Padrenostro) választották.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Vanessa Kirby angol színésznő sokaknak a The Crown (A korona) című sorozat fiatal Margit hercegnőjeként lehet ismerős, de szerepelt a Mission: Impossible - Utóhatás vagy a Halálos iramban: Hobbs és Shaw című filmekben is.

vanessa-kirby
Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

A Mundruczó-filmben a fiatal anyát, Marthát alakítja, aki az otthonszülés során elveszíti a gyermekét, a váratlan gyász pedig őt, a párját és a párkapcsolatát is megváltoztatja. Kirby beszédében Mundruczó Kornélt "félelmet nem ismerő vezérnek, vizuális történetmesélőnek" nevezte, és megköszönte neki, hogy eljátszhatta a szerepet. 

Wéber Kata forgatókönyvírónak a csodálatos dialógusait köszönte, illetve azt, hogy megosztotta a saját drámáját a világgal, amit még nem mondott el senki, de már épp itt volt az ideje. Kiemelte Jancsó Dávid vágó munkáját, aki éjjel-nappal dolgozott nem csak a Mundruczó-filmen, hanem a színésznő másik versenyfilmjén, a The World to Come-on, mely két nő szerelmi kapcsolatát elbeszélő western - írja a Népszava.

Magyar filmesek a velencei filmfesztiválon

Nem csak Mundruczó Kornél filmje kapott pozitív kritikákat. Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjének világpremiere is nagy sikert aratott a lagúnák városában. Ez az első magyar film, amely meghívást kapott a fesztivál Giornate degli Auori versenyprogramjába, ahová idén mindössze tíz újító, eredeti hangú alkotást válogattak be. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan léptek a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegére a magyar sztárok. 

Ezt is szeretjük