Orrfacsaró bűzt árasztott magából! A magyar zenész minden fillérért megdolgozott
Uszkó Laci, az Irigy Hónaljmirigy tagja piszkos munkát is végzett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1990-ben alakult Irigy Hónaljmirigy már több mint két évtizede szórakoztatja paródiáival a közönséget.

Uszkó Laci, az Irigy Hónaljmirigy tagja
Mike Rowea, a Piszkos munkák sztárja

A fiúk legutóbb Psy Gangnam Style című dalát dolgozták fel. A klipben megelevenedik az idei X-Faktor is, melynek zsűritagjait sem kímélik.

Orrfacsaró bűz

Az évek óta tartó sikerszériának köszönhetően a formáció tagjainak nincsenek megélhetési problémái.

Nem volt ez azonban mindig így, például Uszkó Laci sem mindig azzal foglalkozott, amiről gyermekkora óta álmodott. Pontosan tudja, milyen az, amikor minden fillérért szó szerint keményen meg kell dolgozni. 

- Miután elvégeztem a sulit, egy élelmiszeripari gépeket gyártó cégnél helyezkedtem el lakatosként. Így utólag visszaemlékezve azt hiszem, talán akkor sokalltam be, amikor a fejőgépeket kellett tisztogatnunk - kezdte a mesélést.

Ennél is keményebb volt, amikor februárban fűtést szereltek egy félig kész házban. Az egyik legkellemetlenebb élménye azonban nem a hideghez, hanem a szagokhoz kötődik, amit egy idő után nem csak az ember ruházata, de a bőre és a haja is átvesz, vagyis maga is bűzös lesz.

- Egyszer a vízvezeték-szerelő faterommal együtt duguláshoz hívtak ki minket. Na, ott csak a gumicsizma és az orrunkba tömött arcszeszes vatta segített - emlékezett vissza a régi időkre az Irigy Hónaljmirigy billentyűse.

Piszkos munkák a DoQ-n

A szemétszállítás, csatornatisztítás, rovarirtás, sertéstenyésztés vagy színesfém-feldolgozás nem éppen a legnépszerűbb szakmák, de valakinek az ilyen munkákat is el kell végeznie.

Ezt a témát dolgozza fel az amerikai gyártású Piszkos munkák című sorozat, melyet a hazai nézők a DoQ csatornán láthatnak. A világszerte sikeresen futó Dirty Jobs című műsorban Mike Rowea a társadalom ismeretlen hőseit mutatja be, akik embert próbáló, sokak számára talán túlságosan koszos munkával keresik kenyerüket.

A hétköznap látható epizódok számos olyan szakmába engednek betekintést, amely az  emberek többségéből viszolygást, sőt, sok esetben undort váltanak ki, ám ne feledjük,hogy munkájukkal a mi életünket teszik civilizáltabbá, élhetőbbé.

Fotó: Red Lemon

Ezt is szeretjük