Tóth Verát 50 kilós fogyása után is kövérnek titulálták a kommentelők: így vágott vissza nekik
Tóth Vera az Instagramon adott hangot annak, mennyire megbántották.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Body shamingnek nevezzük azt a jelenséget, amikor valakit kinézete, súlya vagy testalkata miatt kritizálnak. Ezeknek nem muszáj direkt bántásoknak lenniük, elég egy vicces beszólás vagy lekicsinylő nézés ahhoz, hogy az ember teljesen megszégyenülten érezze magát.

Tóth Vera kislánykora óta elszenvedője a rosszmájú gúnyolódásnak, már az iskolában is bántották külseje miatt. A Megasztár rontott mindezen, azzal, hogy országos ismertséget szerzett, még többen megtalálták.

Tóth Vera így vágott vissza kritizálóinak

Az énekesnő az elmúlt öt esztendőben folyamatosan azon dolgozott, hogy búcsút intsen a feleslegének. 2016 tavaszán gyomorbypassműtéten esett át, a beavatkozás után pedig csak úgy olvadtak le róla a kilók. Mára 50 kilogrammal mutat kevesebbet alatta a mérleg, mint egykor. 

A látványos átalakulását szereti megmutatni a követőinek, akik elhalmozzák bókjaikkal. Ám nem csak a dicséretekkel kell szembesülnie, rengetegen a mai napig piszkálják alakja miatt. Az egykori tehetségkutató-győztes tegnap elégelte meg mindezt, egy hosszú üzenettel vágott vissza.

„Tegnap óta százával kaptam a megjegyzéseket, hogy megint milyen kövér vagyok, hogy hol a fogyás? Még ha híztam is volna, akkor is büszke lennék magamra az elért eredményeimért, de nem hazudok, baromira megérintettek a bántó szavak. Ezt csak azért írom le, mert hiába a hosszú önismereti út, a sebek begyógyulása, szenzitívek vagyunk, félelmeink vannak, sok a kudarc élmény a testünkkel kapcsolatban, hiába fogytunk le olyan sokan. Egy ilyen megjegyzés visszaránthat egy olyan állapotba, amibe már nem szeretnénk kerülni” - fogalmazott az oldalán.

A bejegyzés, amelyben arra kérte a negatív kommentelőket, hogy gondolkozzanak el azon, mekkora sebeket ejtenek, valóságos cunamit indított el. Rengeteg nő írta le, milyen megvetéssel találkozik az utcán. Akadtak olyanok is, akik elárulták, nem mernek nyilvános helyen enni, annyira félnek attól, mit gondolnak róluk.

"Kb. szégyellem magam, ha nagy ritkán elmegyünk a férjemmel es a kisfiammal fagyizni és közben sétálunk. Folyamatosan az jár a fejemben, hogy mások azt mondják, hogy így is kövér akkor minek eszik..." - írta az egyik hozzászóló.

Fásy Zsüliett 40 kilós fogyása

Fásy Zsüliett duci kislányból mára bombázó nő lett, aki 2021. február 11-én ünnepelte a 23. születésnapját. Gyerekkora óta küzdött a pluszkilókkal, az elmúlt három évben aztán fokozatosan leadta a súlyfelesleget. A cukros üdítőket vízere cserélte, elhagyta az egészségtelen ételeket, búcsút intett a kenyérnek, a péksüteményeknek és csokoládénak is. Képeken látványos átalakulása.

Ezt is szeretjük