Ma 80 éves Törőcsik Mari! Nézd, milyen gyönyörű volt fiatal színésznőként
Fotók!
Isten éltesse a ma 80 éves Törőcsik Marit!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 80. születésnapját Törőcsik Mari, a Nemzet Művésze és a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, azon kevés magyarok egyike, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon.

Ki gondolná, hogy bár az '50-es években már ünnepelt filmsztár volt, a színházi szakma és a kritikusok bő tíz évig tehetségtelennek tartották, ő maga is azt nyilatkozta: filmezni más dolog, mint színpadon játszani, Major Tamásnak igaza volt, amikor a fejéhez vágta, hogy nem tud semmi. 

1960-ban aztán már Nemzeti Színház-béli kollégái az évad legjobb színésznőjének választották, a kritikusok fanyalgását felváltották a páratlan tehetségét dicsérő szavak, a legnevesebb rendezők pedig kifejezetten vele szerettek volna dolgozni - ez utóbbi évtizedek át mind a mai napig mit sem változott.

Anatolij Vasziljev Törőcsik Mari 80. születésnapján kívánt bemutatni a színésznővel egy monodrámát Hemingway Az öreg halász és a tenger című művéből, de az orvosa kérésére mégsem vállalhatta a munkát, mert a tüdeje nem bírná ki, ha másfél órán keresztül folyamatosan beszélne. Az ország ikonikus színésznője előtti tisztelgés mégsem marad el, a Nemzeti Színház, amelynek 20 éven át, majd 2002 óta ismét a tagja, ma este a tiszteletére gálaestet tart, amelyet a Duna TV is közvetít.

Kíváncsi vagy, hogyan indult Törőcsik Mari pályája, és milyen volt fiatal színésznőnek? Nézd meg a képeket!

88 éves Békés Itala, a népszerű színésznő

Szeptember elején, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanévnyitóján adták át az egykori hallgatók jubileumi okleveleit, amelyekkel többek között Békés Italát és Schubert Évát is kitüntették. Kíváncsi vagy, milyen gyönyörűek voltak fiatalon az ismert 80 fölötti magyar színésznők? Nézd meg a képes összeállításban!

Ezt is szeretjük