A 68 éves Tokody Ilona férje 18 évvel fiatalabb: hosszú évek óta boldogok
Tokody Ilona operaénekes és férje 17 év után is szerelmesek egymásba.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tokody Ilona évtizedek óta a magyar és a nemzetközi operaélet meghatározó alakja. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes a Zeneakadémia elvégzése után rögtön az Operaszínházba nyert felvételt, majd rövidesen a bécsi Saatsoperben is énekelhetett, ahonnan már egyenes út vezetett a nemzetközi elismertségig. 

Többek közt Pavarotti, Domingo és Carreras kedvenc partnere, a vezető operaházak állandó vendége a mai napig. A káprázatos hangú szoprán férjét, a 18 évvel fiatalabb Muskát Andrást is a zenének köszönheti.

Tokody Ilona férje régen a tanítványa volt

A 67 éves Tokody Ilona és Muskát András 1992-ben találkoztak először: az akkor húszéves tenor a művésznőtől egyik koncertjén autogramot, majd később szakmai segítséget kért. Tanítványa lett az akkor már népszerű opera-énekesnőnek, a közös munkából pedig lassan kibontakozott a szerelem. 

MTVA Zih Zsolt 2018 01 24  Tokody Ilona-ajanlo...
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

12 együtt töltött év után került sor a lánykérésre, 2016-ban pedig örök hűséget esküdtek egymásnak. Kapcsolatukról és a közöttük lévő korkülönbségről 2019-ben a Rádió Bézs műsorában beszéltek.

-  2003-ban kerültünk össze, én akkor tanítványa voltam Ilonának, és tulajdonképpen fél év múlva már együtt voltunk. 2019 januárjában ünnepeltük a 15. évfordulónkat. Talán az a kapcsolatunk titka, hogy a hatalmas tisztelet mindig megvolt egymás felé, és most is megvan: úgy gondolom, a szeretet előtt mindenképp a tisztelet van, nem fordítva. 

- Ugyanezt éreztem Ilona oldaláról is, attól függetlenül, hogy ő az idősebb. A korkülönbséget sosem figyeltem, most sem figyelem, lelkekről beszélünk, két lélek találkozásról - kezdte a férj.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Megmagyarázhatatlan, miért pont ő lett a párom, valószínűleg ezt felülről intézték. Én abban a pillanatban nagyon óvatos voltam, zárkózott, mert rosszak voltak a tapasztalataim, sokat bántottak a tehetségem miatt. Amikor Andrást elkezdtem tanítani, volt egy fal előttem.

Leszögeztem magamban, hogy tanítvánnyal nem, fiatalabb férfival nem, mert eddig soha nem volt. Minden összejátszott.

- De egyszerűen van egy pillanat, amikor az emberi értékek találkoznak, közös érdeklődést mutattunk a kultúra felé, és az életvitelünk is hasonló volt. Egyszer csak azt vettük észre, hogy fogjuk egymás kezét - árulta el az opera-énekesnő a műsorban, aki a mai napig csillogó szemmel beszél kapcsolatukról.

Judy és fiatalabb férje

Judy 2008-ban ismerkedett össze a nála 12 évvel fiatalabb Molnár Balázzsal. Az énekesnő házassága megismerkedésük előtt pár hónappal ment tönkre, 2009-ben hivatalosan el is vált. A Groovehouse énekesnőjének és fiatalabb párjának sokan nem jósoltak nagy jövőt, többen is tanácsolták a sztárnak, hogy inkább ne váljon el, és hagyja el Balázst, de végül nem így tett.

Ezt is szeretjük