Schell Judit és Csányi Sándor újra együtt!
Egy szerelem történetét mesélik el
A két színész teljes egyetértésben létezik a munkában. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most újra együtt dolgozik Shell Judit Goda Krisztinával, a Csak szex, és más semmi rendezőjével a Ketten egyedülben, egy kétszemélyes darabban, amit május 9-én mutatnak be a Tháliában. Judit partnere pedig ismét Csányi Sándor lesz! A darab közelgő bemutatója kapcsán beszélgettünk a színésznővel.

- Nemrég volt a születésnapja. Hogyan szokta a család köszönteni?

- Általában reggel vagyok felköszöntve, ezért nincs egy rendes születésnapi képem sem tortával, mert mindegyiken még álmosan pislogok. Ezeket a fotókat aztán próbálom a családi mosolyalbumból is kiszedni. A nagy, kerek évfordulókat szoktuk általában bulival ünnepelni, de van, hogy máskor is közbeiktatunk egy-egy összejövetelt. Általában Zoli (Schmied Zoltán, a színésznő férje – szerk.) magától szokta megszervezni ezeket, de van mikor én is ösztönzöm rá.

- Bulizós típus?

- Igen, bár most nincs sok idő rá. Főleg a spontán dolgokat kedvelem, olyankor szeretem, ha van zenekar és tánc is. Általában azt is egyik óráról a másikra találom ki, hogy este hívjunk vendégeket. Előre szervezni, bevásárolni ritkán szoktam egy buli kedvéért. Ilyen formában elsősorban a szülőkkel szoktunk összejönni. Ekkor általában felosztjuk egymás közt a tennivalókat, hogy ki mit fog főzni, és ha minden elkészült összeülünk. Persze azért vannak nagy családi összejövetelek és nagyobb lélegzetű szervezések - elsősorban karácsonykor.

- Mindketten színészek, de ritkán állnak együtt színpadon.

- Úgy adódott, hogy mindketten külön színházban vagyunk és nem csináltunk együtt közös kétszereplős előadást. Mindketten eleget dolgozunk és elég a feladatunk, és eddig nem gondoltunk rá, hogy valamit együtt pluszban csináljunk.

- A színház hozta össze Önöket?

- A Merlinben találkoztunk egy közös produkcióban. Egy bizonyítás körvonalai volt a darab címe, amit szintén Goda Kriszta rendezett.

- Goda Krisztinával az volt az első találkozás?

- Nem. Vele már a darab előtt is beszéltünk, de ekkor még a filmmel kapcsolatban, aztán úgy alakult, hogy mégis a darab valósult meg hamarabb: a bemutatója 2003-ban volt, a Csak szex és más semmit pedig 2005-ben forgattuk.

- Most újra együtt dolgoznak, a Ketten egyedülben, egy kétszemélyes darabban, amit május 9-én mutatnak be a Tháliában. És újra partnere Csányi Sándor.

- Ez az új előadás azért érdekes, mert nem a megszokott módon indul, miszerint egy férfi és egy nő közeledni kezdenek egymáshoz, majd eltelik egy kis idő, szerelmesek lesznek, a darab végére pedig összejönnek, hanem rögtön a szeretkezéssel kezdődik.

A színdarab pedig igazából arról szól, ami ezután jön: a kínosabb részek, az idétlen beszélgetések, amik még 20 évesen is nehezen mennek. Elkezdődik az ismerkedés… Egészen minimális dolgokon is félre tud csúszni egy kezdődő kapcsolat, mint a szóhasználat, az öltözködés, vagy hogy milyen illata van a másiknak. A helyzetet nehezíti, hogy mindketten 40 körül járnak, túl vannak szerelmeken, csalódásokon, talán már meg is égett mindkettő. Ilyenkor még óvatosabb az ember, mert nem akar újabb kudarcokba és csalódásokba belefutni. Ennek a huzavonának a romantikus, kedves és humoros leírása ez a történet.

- Egy kétszemélyes darabnál a színpadon csak egymásra tudnak támaszkodni. Fontos a bizalom?

- Mindig úgy gondoltam, hogy szükségem van a partnerre, ezért nem is csináltam eddig önálló műsort. A versenytáncban szoktam hozzá - ott mindig van egy partner, akibe lehet kapaszkodni, akire rá lehet nézni, aki vezet, vagy akit lehet vezetni. Mindig úgy gondoltam, hogy partner nélkül nem tudok létezni a színpadon sem. Most is megvan ez a késztetés. Sanyival gyakran kisegítjük, továbblendítjük egymást munka közben, ha valaki megakad.

- Sok dologban hasonlóan gondolkodnak?

- Szerintem színpadon, szakmailag nagyon sok dologban hasonlítunk Sanyival. Nagyon sokszor van olyan, hogy gondolok valamire és ő már ki is mondja. A magánéletünket viszont úgy gondolom, hogy egészen máshogy éljük. Az emberekben felmerül, hogy ha egy színész és egy színésznő sokszor alakít egy párt a színpadon, akkor a magánéletben is működhetnének együtt… Én úgy gondolom, hogy például mi ketten nem tudnánk együtt élni, hiszen magánemberként nagyon különbözünk, noha a színpadon hatalmas szakmai egyetértés van köztünk.

- Nem tart attól, ha sokat vannak együtt a színpadon, egy idő után összeolvadnak, mint Sztankay István és Schütz Ila?

- Nem bánom, hogy ennyit vagyunk együtt a színpadon, ráadásul a jövő évadban például egyáltalán nem fogunk együtt játszani. Egyszer Szabó Győző lesz a férjem, egyszer pedig Pindroch Csaba. Érdekes, hogy annyira sok közös munkánk nem volt eddig Sanyival, mégis összekötnek minket az emberek. Ennek az lehet az oka, hogy a közönség szeret színészpárokat felállítani, és éltetni magukban ezeket a párosokat. Engem egyáltalán nem zavar, hogy ennyire szeretnek minket együtt is.

- Ha Önnek kellene ajánlania a Ketten egyedül című darabot, mivel csalogatná be a közönséget?

- Ha szeretnék tudni a nézők, hogy milyen, amikor a Csányi Sándor udvarol, akkor jöjjenek el, és mindenképpen nézzék meg, mert ebben a darabban láthatják.

Képek forrása: Thália Színház, Csatáry-Nagy Krisztina

Ezt is szeretjük