Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)
A boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia az Illatszertár, mely október 30-tól elérhető a Thália Színházban.

femina 2100x1400 nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A belvárosi butikban mindent lehet kapni. Parfüm, púder, fogkefe, vagy tornacipő - csak egyet pislog a vevő, és tele a kosara piperékkel, ráadásul, ha nem figyel, a lelkiismeretes kollégák még a tíz százalék kedvezményt is kifizettetik vele.

Vágyak, remények, pletykák, félreértések és két idegen titokzatos szerelmi levelezése, akik egy véletlen folytán nagyon is közel kerülnek egymáshoz.

Ahogy a karácsony közeledik, az üzlet forgalmával a feszültség is egyre nő

A butik egyik ambiciózus alkalmazottja, Asztalos úr szerepében Ember Márk egy határozott elképzelésekkel rendelkező fiatalember. Nem sokat vár az élettől, csupán annyit, hogy munkájában hiteles és képességes legyen, és megtalálja azt a párt, akivel majd leéli az életét. De nemcsak Asztalos úr vágyik párra, Balázs kisasszony szerepében Szinetár Dóra, a belvárosi drogéria másik eladója is szeretné már megtalálni a boldogságot. Édesanyjával él, keményen dolgozik, és lassan kicsúszik abból a korból, amikor egy lánynak illik férjhez mennie. Nagyon készül arra a pillanatra, amikor névtelen hódolójával - akitől eddig csak leveleket kapott - végre találkozik. 

- Azt gondolom, hogy abszolút megtörténhet az emberrel, hogy valakinek a gondolataiba szeret bele. Sőt! Ez is kicsit idealizált ebben a történetben, hogy itt  két olyan embert is látunk, akinek nem fontos, hogy a másik hogy néz ki, hogy nem fontos, hogy a másik milyen egzisztenciával rendelkezik, csak az a fontos, hogy a másik mit gondol. Ez egy ritka dolog, és azt hiszem, épp ezért becsülni való. Balázs kisasszony már a vége felé jár annak a kornak, amikor még megtalálhatja a szerelmét, vagy gyakorlatilag bárkit, akivel összekötheti az életét - ez abban az időben, amikor a darab játszódik társadalmi elvárás is volt, épp ezért sokkal fontosabb volt, mint ma - meséli Szinetár Dóra karakteréről.

László Miklós érzelmes klasszikusa hétköznapi történeteket fogalmaz meg - szakításokat, szerelmeket - számos vígjátéki félreértéssel átszőve. Van benne nagy, nehéz élethelyzetekből fakadó abszurditás és rengeteg humor.

thália képe
Fotó: Bodnár Zsófi

- Hosszú évek óta nagyon vágytam arra, hogy olyan igazi, nagybetűs színházi előadásban játsszak. Fantasztikus produkciókban álltam már színpadon, mindnek megvolt a maga különlegessége, mindet szerettem. De én a Nemzeti Színházban nőttem fel, édesanyám ott játszott, és van a színházról egy emlékem, ami - nem tudom máshogy mondani - olyan nagybetűssé teszi. Amikor az ember végignéz egy előadást, egy mesét, ami magával ragadja, sír és nevet a szereplőkkel, és tudja, hogy ez akár az ő élete is lehetne… Nekem olyan ez a darab, és remélem, hogy olyan lesz ez az előadás is.

Az előadást Béres Attila rendezi. Szereplői: Szervét Tibor, Ember Márk, Nagy Viktor, Hevesi László, Szinetár Dóra, Mórocz Adrienn, Szabó Erika, Szabó Győző, Hunyadkürti István, Tamási Zoltán és Ikotics Milán.

Bemutató: 2020. október 30.

www.thalia.hu

(Képek forrása: Thália Színház)

Ezt is szeretjük