Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszergyűjtő akció (x)
A Tesco, vásárlóival közösen egy rendkívüli, nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akcióval szeretne segítséget adni a nehéz helyzetben élőknek.

tesco nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány számos családot hozott rendkívül nehéz helyzetbe. Nekik nemcsak az elmúlt hónapokban volt szükségük támogatásra, de talpra állásukban a legkisebb figyelmesség is sokat számít majd az elkövetkező időszakban.

Számos kezdeményezés indult az ő támogatásukra, a Tesco rendkívüli, nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akciójához csatlakozva pedig most bárki könnyedén segíthet. A nyár végéig mind a 201 magyarországi Tesco áruházban adományozhat élelmiszert az Élelmiszerbankon keresztül a rászorulók számára, aki úgy érzi, szívesen hozzájárulna a kezdeményezéshez.

Élelmiszergyűjtő akció indult

A rekordhosszú élelmiszergyűjtő akció június 19-től augusztus 31-ig tart. A vásárlók ez idő alatt mind a 201 hazai Tesco áruházban leadhatják a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket. Azok, akik szeretnének részt venni a támogatóakcióban, számos tartós termék közül választhatnak - az adományozható élelmiszerek közé tartozik például a rizs, tészta, cukor, olaj, lekvár, különböző befőttek, illetve a tea és a kávé is. Az adományozás folyamata egyszerű és teljesen biztonságos: csupán annyi a teendő, hogy vásárlást követően az átadásra szánt élelmiszereket elhelyezik a kasszasoron kívül található, erre a célra kijelölt gyűjtőponton.

A Tesco mindig is segített azoknak, akiknek igazán szükségük volt rá, most pedig a legelesettebbek támogatása fontosabb, mint bármikor. Tavasszal nagy összegű élelmiszer-adománnyal támogatta a rászorulókat: 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, valamint tisztító- és babaápolási szereket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

Közös segítség

- Minden apró figyelmesség számít, most még inkább. A Tescónál tudjuk, hogy vásárlóink számára fontosak azok a közösségek, amikben élnek. Éppen ezért szeretnénk nekik lehetőséget adni, hogy velünk együtt segíthessenek. Az összes általuk felajánlott élelmiszert stratégiai partnerünkön, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül juttatjuk el azoknak, akiknek igazán szükségük van rá - magyarázta az ügyvezető igazgató.

Indamedia Femina 840x560 v2.png
Fotó: TESCO GLOBAL Zrt.

- Nagyon hálásak vagyunk, hogy a Tesco ilyen gyorsan reagált a kialakult, rendkívüli helyzetre, amikor egyre több család számára okoz nehézséget a mindennapi étkezés előteremtése. A Tesco vásárlói ismét lehetőséget kapnak, hogy ők is segíthessenek, mi pedig teszünk róla, hogy minden felajánlás azokhoz jusson el, akik a legsérülékenyebbek, idősek vagy éppen családok, ahol a szülők elvesztették a munkájukat. Ne feledjék, minden adomány számít! - mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Tesco a rendkívüli helyzettől függetlenül is folyamatosan támogatja a rászorulókat, például a még fogyasztható, de már el nem adható élelmiszer napi adományozásával. Csak a koronavírus-fertőzés okozta válsághelyzet márciusi kialakulása óta május végéig összesen közel 820 tonna élelmiszert adott át az áruházlánc a napi élelmiszermentő programjában, ami több mint kétmillió adag ételnek megfelelő mennyiséget jelent.

A nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akció az áruházlánc közösségek iránti elkötelezettségét mutatja. Az áruházlánc rendszeresen részt vesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi élelmiszergyűjtő akciójában is, melyet idén télen 13. alkalommal szervezünk meg.

Konzervételek szavatossága: meddig fogyaszthatóak biztonságosan?

Az étel elszíneződésén, illetve a penészen kívül szabad szemmel láthatatlan jelei is lehetnek a romlásnak, ezért a lejárati idő után nem érdemes kockáztatni fogyasztásukat. 

(Képek forrása: Tesco Global Zrt, borító-és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük