A szereplőket is váratlanul érte! 12 év után lett vége a magyar sorozatnak
1999. december 30-án lett vége a Szomszédok című sorozatnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

12 éven keresztül, 1987-től minden csütörtökön a tévékészülékek elé ültette a nézőket minden idők egyik legkedveltebb magyar sorozata, a Szomszédok.
A 331 fejezetből álló félórás adások a gazdagréti lakótelep egyik panelházában élő lakók történetét, életét, apró-cseprő gondjait mutatta be. Ki ne emlékezne Lenke nénire, a bolti eladóra - Komlós Juci -, Mágenheim doktorra - Kulka János - vagy Vágási Ferire - Nemcsák Károly?

Még a színészeknek is meglepetés volt a meglepetésvendég

Azt ugyanakkor kevesen tudják, a hétköznapi emberi életek bemutatása mellett milyen érdekességeket tartalmazott a sorozat.

Ahogy a való életben minden hét csütörtökén mutatták be a sorozat egyes epizódjait, úgy a sorozatban is szinte mindig csütörtök volt. Pontosabban a szereplők minden második csütörtöki napját követhették a nézők figyelemmel.

A színészek viszont csupán egy-két epizód erejéig szerepeltek mindannyian egy közös jelenetben.

Több alkalommal is előfordult a sorozatban, hogy a civil életben házas színészpárokat foglalkoztattak, ám az epizódokban idegeneket játszottak - például Vágási Jutka és Tamás, a pilóta.

A színészeknek is meglepetés volt az a jelenet, amikor újévi vendégek érkeznek Almáékhoz, a meglepetésvendég pedig Hofi Géza volt. Ők valóban nem tudták, hogy az ismert komikus csenget majd az ajtón.

Micsoda bakik

A sorozatban azért egy-két bakit is megfigyelhet a néző, ha igazán szemfüles. Például tudtad, hogy a 233. fejezetben Etus házának kapuajtaján látható az eredeti tulajdonos címe?

Vagy azt, hogy a második részben Alma idegenvezetése közben a városnéző busz körbe-körbe megy a Roosevelt téren, a buszban ülő statiszták pedig mindenfelé filmeznek, csak az ablakon kifelé nem?

De az is szembetűnő lehet, hogy a 272. fejezetben Julcsi udvarlója - rendőr létére - bukósisak nélkül motorozik. Te milyen érdekességeket figyeltél meg?

Fotó: MTI/Hámor Szabolcs, MTVA/Filmszerkesztőség.

Ezt is szeretjük