Szomorú fotó a Szomszédokból! Már egyik szereplő sem él a három közül
Raksányi Gellértre emlékezünk
Ma lenne 89 éves Raksányi Gellért.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg nem lesz még egy olyan sorozat a magyar televíziózás történetében, ami akkora tömegeket vonz a képernyők elé, mint annak idején a Szomszédok.

Persze más idők jártak akkoriban még a tévézésben is, de tény, hogy a valós életből ellesett történetek, a kiváló színészi gárda és a szerethető karakterek is hozzájárultak ahhoz, hogy a széria olyan nagy sikert ért el a nézők körében - és még most, 15 évvel az 1999-es befejező epizód után is sokak emlékezetében ott élnek a kedvenc szereplők.

Sajnos azonban sokan közülük már nem élték meg a jelent. Kutya úr, Taki bácsi és Lenke néni is egyaránt eltávoztak már az élők sorából.

Raksányi Gellért, Kutya úr megformálója ma, július 19-én lenne 89 éves. A színész 2008. május 20-án hunyta le örökre a szemét, de a nézőknek bizonyára még most is a fülében csöngenek ironikus megjegyzései, amikkel a házlakókat szórakoztatta a Szomszédokban. Raksányi Gellért karrierje során rengeteg filmben és színdarabban szerepelt, mint a A fekete város, az Akli Miklós, a Sose halunk meg vagy a Hamis a baba.

Zenthe Ferenc 86 éves korában, 2006. július 30-án hunyt el, rajongói olyan szerepekből emlékezhetnek rá, mint A Tenkes kapitánya Eke Mátéja, a Princ, a katona Petneházy századosa vagy az Ötvös Csöpi-filmek Záray kapitánya. Életéből és szerepeiről itt találsz képeket.

Komlós Juci, aki Taki bácsi feleségét alakította, 2011. április 5-én halt meg, életének 93. esztendejében. Színházban és filmekben is játszott, de kétségtelenül Lenke néniként emlékszik rá az ország. Nézd meg, milyen bűbájos volt fiatalon!

Fotó: stefan2001.blogspot.hu

Az Ötvös Csöpi-filmek halhatatlan sztárjai

Sajnos Bujtor István népszerű nyomozós vígjátékának szereplői közül is többen nem élnek már, egyebek közt a főszereplő sem. Nézd meg a fotókat!

Ezt is szeretjük