A Barátok közt sztárja így távozik ma a sorozatból 21 év után - Csak 5 alapszereplő marad
Szőke Zoltánt a Barátok közt mai epizódjában láthatják utoljára a rajongók.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Barátok közt ezen a héten ünnepli 21. születésnapját. A rajongók legnagyobb örömére izgalmasabbnál izgalmasabb fordulatok történtek a sorozatban, a Magdi anyust alakító Fodor Zsóka is visszatért vendégszereplőként. Emellett Varga Izabella gyönyörű lánya és Szőke Zoltán sármos fia is eljátszhatták szüleik karaktereinek fiatalkori énjét. A pénteki epizódra tartogatták a legizgalmasabb, ámde talán az egyik legszomorúbb pillanatot is, ugyanis a sorozat főgonosza, Berényi Miklós ma látható utoljára a képernyőn.

Májusban mindenkit meglepett annak híre, amikor a Bors az értesülései szerint lehozta, hogy az 51 éves színész beleunt a szerepébe, ezért arra kérte a készítőket, hogy írják ki a sorozatból. Nem akart a színész többet rosszfiút játszani, szerinte Berényi Miklós hidegfejű, számító, erőszakos karaktere nem összeegyeztethető a valódi, vallásos énjével. Augusztusban az is kiderült, hogy a színész utolsó jeleneteit még a nyári szünet előtt felvette, és akkor búcsúzott el a stábtagoktól.

Szőke Zoltán 21 évig volt a Barátok közt csapatának tagja.
Szőke Zoltán 21 évig volt a Barátok közt csapatának tagja.
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

A Blikk értesülései szerint Berényi Miklós egy főgonoszhoz méltóan távozik, rácsok mögött végzi, azonban karaktere élve marad. Egy, a Mátyás király tértől messze eső börtönben lesz, ahol nem látogathatják meg a szerettei.

- Szőke Zoltán azt szerette volna, ha Berényi Miklós megjavul, és a jövőben jobban hasonlít hozzá a karakter, de erre a produkció nem volt nyitott. Ám meghagytak egy kis mozgásteret, Berényi Miklós ugyanis nem hal meg. Hiszen - kiindulva az eddig történtekből - vele bármi történik, legyen az robbantás, lövés vagy rákos megbetegedés, azt túléli. Így legalább nyitva marad egy kiskapu, ha a produkció vissza akarja hozni - nyilatkozta a lapnak a sorozat egyik stábtagja.

A sorozat sajtófőnöke, Szabó Péter így nyilatkozott a témával kapcsolatban.

- 21 év nagy idő, megértjük Szőke Zoltán döntését. Azt azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a Barátok közt eddig sem Berényi Miklósról szólt, hanem a Mátyás király tér lakóinak életéről - majd hozzátette, hogy sok izgalom és dráma várható még, ráadásul régi és új szereplők is jönnek.

Szőke Zoltán az alapszereplők csapatát erősítette, mivel ő távozik, csak öten maradnak tovább: a Balogh Nórát alakító Varga Izabella, a Novák Lacit játszó Tihanyi-Tóth Csaba, mindenki imádott Vili bácsija, azaz Várkonyi András, a Bartha Zsoltot megtestesítő Rékasi Károly és az öt év után visszatérő Ábrahám Edit, aki Berényi Claudiát formálja meg.

Szőke Zoltán és felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű nő Szőke Zoltán felesége.

Ezt is szeretjük