Szilágyi István 17 éves unokájának megható üzenete: a temetésen felolvasták Nándor sorait
Ma délelőtt örök nyugalomra helyezték Szilágyi István színművészt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma délelőtt végső nyugalomra helyezték a tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi Istvánt. Május 3-án a gyanú szerint fia bántalmazta olyan súlyosan, hogy belehalt a sérülésekbe. 

A 82 évet élt színész özvegye szerette volna, ha a temetésen a fiuk, Péter is részt vehet, ám a férfi nem lehetett jelen a szertartáson az Új Köztemetőben. A Fővárosi Törvényszék múlt csütörtökön helybenhagyta az édesapja megölésével gyanúsított férfi letartóztatását, így az továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad.

Szilágyi István unokája levelet küldött a temetésre

Az ország Lópici Gáspárjának unokája a koronavírus-járvány miatt nem tudott elmenni a temetésre. A 17 éves Nándor Brüsszelben él az édesanyjával, és a korlátozások miatt nem sikerült Budapestre utazniuk. A tinédzser ugyanakkor szeretett volna elbúcsúzni szeretett nagyapjától, ezért levelet küldött Forgács Péternek azzal a kéréssel, hogy olvassa fel a temetésen sorait. 

szilagyi-istvan
Fotó: Puzzlepix/Máté Krisztián

Azért esett választása a Győri Nemzeti Színház igazgatójára, mert Szilágyi István 1998-tól 2016-ban történt nyugdíjazásáig a győri teátrum társulatának tagja volt.

"Nagypapa! Nem tudom, hogy emlékszel-e, amikor megtanítottál biciklizni? Kivittél a térre és mondtad, hogy próbáljak menni körbe-körbe. Nagyon nehezen ment az elején, nem akartam megtanulni, folyton elestem. Te csak mondtad, hogy ne adjam fel, menjek tovább, másképp nem fogok megtanulni biciklizni. Másnap újra kimentünk, minden nap egy kicsivel jobb lett, egészen addig, míg megtanultam. Hálás vagyok, hogy megtanítottad nekem, hogy sohase adjam fel! Bár már nem vagy köztünk, szívemben örökké élni fogsz, és amire tanítottál, mindig követni fogom. Mindig szeretni foglak, Nándi!" - idézte az unoka sorait a Blikk, amely jelen volt a temetésen. 

A napilap azt írta, az özvegy kérésére Szilágyi Istvánt elhamvasztották, az urnát sírban helyezték el. A szertartás előtt és után a 100 Tagú Cigányzenekar öt tagja zenélt, amikor a színművészt végső nyughelyére helyezték, Szabó Ádám harmonikán A csitári hegyek alatt című dalt játszotta. 

Szilágyi István felesége

Humenyánszky Jolán, valamint a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárjának közös élete nagyon szépen indult. Két héttel a megismerkedésük után eljegyezték egymást, 1970-ben összeházasodtak, ugyanebben az évben született meg a fiuk, Péter. Szilágyi Istvánra és a szobrászművészre boldog időskor várhatott volna, ám öt évtizedes házasságuknak egy tragédia vetett véget.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük