Szilágyi István halála előtt két héttel még interjút adott - Szívbe markoló gondolatokat osztott meg
Szilágyi István halála előtt két héttel adott egy tévéinterjút, ami ma kerül adásba.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szívbe markoló gondolatokkal zárta élete egyik utolsó interjúját Szilágyi István. A színésznek halála előtt két héttel nem volt más vágya, csupán örömtelien élni.

A 82 éves művészt május 3-án holtan találták lakásában. 49 éves fiát gyanúsítják azzal, hogy agyonverte. Szilágyi Péter többször is súlyosan bántalmazta az apját. 2017 júliusában úgy megverte, hogy a színész kórházba került, három bordája eltört, és a feje is megsérült. Súlyos testi sértés miatt hét hónapot töltött fogházban, majd két év felfüggesztett szabadságvesztést kapott. 

Két héttel a halála előtt adott tévéinterjút

Lópici Gáspár legendás megformálójához a DikhTv stábja látogatott el halála előtt két héttel. A teljes interjút ma este hét órától láthatják a nézők. 

- A Tumenca című portréműsoromat forgattam, Baricz Dezsővel a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatójával. Öt helyszínen forgattunk, az ötödik helyszín volt a művész úr otthona. Borzasztóan nehéz körülmények között tudtunk forgatni, otthon volt a fia, Péter is, aki többször meg akarta akadályozni a felvételt - emlékezett vissza a forgatásra Seres Antal, aki akkor még nem is sejtette, hogy Szilágyi István élete egyik utolsó interjúját adja. 

Elviselhető, mindaddig, amíg elviselem, addig jól vagyok. És jól vagyunk. 

- ezt válaszolta a színész arra a kérdésre, hogy van, hogyan érzi magát. 

- Kérem az Úristent, hogy addig segítsen, amíg jónak látja... Olyan jobbra (jobb életre) vágyom, amiben öröm az élet. Ha például tudok nevetni dolgokon, akkor feltehetően öröm az élet - mondta halvány mosollyal az arcán a tragikus körülmények között elhunyt sztár. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Baricz Dezső az elmúlt két hónapban sokat járt Szilágyiék otthonában: volt, hogy pizzát vitt nekik, máskor egészségügyi sétára kísérte az idős színészt. Gyűjtést is szervezett, hogy a romos ház egy-két szobáját élhető állapotba hozzák. A tragédia előtt két nappal járt utoljára náluk. 

- Az elmúlt ötven napban sok mindent láttam. A fiuk a jelenlétemben nem volt durva a szüleivel, de láttam rajta, hogy nem épelméjű ember. Múlt csütörtökön egyszer csak közölte, hogy átmegy a másik szobába, mert érzi, hogy rátör a roham, és akkor itt vér fog folyni. Tíz perc múlva visszatért, és azt mondta, ennyi időre volt szüksége, hogy lenyugodjon - mesélte a Best magazin múlt pénteki számában. 

szilagyi-istvan
Fotó: MTI/Soós Lajos

A Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója arról is beszélt, hogy az idős házaspár gyakran fogadta két-zöld foltokkal, amiket azzal magyaráztak, hogy elestek. Amikor egyszer Péter nem volt otthon, Jolika azzal fordult a férjéhez, hogy most már elmondhatják Dezsőnek, nem elestek, hanem a gyerekük verte meg őket. 

- Engem nem ütött meg, én elestem, te azt csinálsz és mondasz, amit akarsz - csattant fel erre Szilágyi István, aki mindig mentegette a fiát. 

Szilágyi István felesége

Humenyánszky Jolán, valamint a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárjának közös élete nagyon szépen indult. Két héttel a megismerkedésük után eljegyezték egymást, 1970-ben összeházasodtak, ugyanebben az évben született meg a fiuk, Péter. Szilágyi Istvánra és a szobrászművészre boldog időskor várhatott volna, ám öt évtizedes házasságuknak egy tragédia vetett véget.

Ezt is szeretjük