„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó emlékezetes pillanatokra reagált a Magyarock YouTube csatornáján.

Femina cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy elődök, reklámfilmes szereplés, kemény csaták a páston, árnyékként leselkedő operatőr – avagy a versenyeken túl is mozgalmas az élsportolók élete.

Femina kép1

- Ott az olimpiai bajnok! Szilágyi Áron! Olimpiai aranyérem a magyar csapatnak! 20 év után. 22 évesen. Egy gyerek – kiabálta az éterbe 2012-ben Horváth Mariann, hatszoros világbajnok párbajtőröző, sportkommentátor, miután a fiatal Szilágyi Áron egészen parádésan vívva meg sem állt a londoni olimpia dobogójának legfelső fokáig. Egy ország ismerte meg ekkor a szerény és intelligens fiatalembert, aki mosolyogva emlékezett vissza a 8 évvel ezelőtti történésekre. 

- Szerintem jó döntés volt, hogy Horváth Mariann közvetítette Londonban a vívást. (…) És valóban, egy gyerek voltam akkor, ezt ő nagyon eltalálta, 22 évesen a férfi kardozók mezőnyében nem szoktak olimpiai bajnokok születni. Nálam egyetlen fiatalabb győztese van a fegyvernemnek, az első, 1896-os. Ez egy meglepetésarany volt. – idézte vissza az eseményeket Áron, akinek négy évvel később is sikerült a legjobbnak lennie az ötkarikás játékokon.

Nem szereti a tétlenséget

Biztos emlékszel, hogy a zászlónkat is ő vitte Rióban a megnyitón, és milyen jól festett a USE unused által tervezett formaruhában? Sármjával sok női szívet megdobogtatott akkor is, de az ő szíve csak feleségéért zakatol, akit 2017 nyarán vezetett oltár elé, és azóta is boldogságban telnek napjaik.

Femina kép2

Vívónk nem tétlenkedett az elmúlt időszakban sem, hiszen saját elmondása szerint a karantén egyik nagy önismereti tanulsága volt számára, hogy nem az a típus, aki bírja a tétlenséget, a céltalan lézengést.

- Mindig sok pihenéssel és nyugodt hétköznapokkal képzeltem el azt az időszakot, amikor majd egyszer szögre akasztom a kardot, de rájöttem, az a fajta ember vagyok, akinek kellenek a célok. - mondta. Így amint feloldották a vesztegzárat, belevetette magát újra az edzésekbe is. Úgy készült, mintha július 24-én kezdődne az olimpia, így most jöhet számra is a jól megérdemelt pihenés vízparttal, napsütéssel, lángossal, hogy utána újult erővel kezdhessen neki ősszel az olimpiai felkészülésnek.

Ehhez tavaly október óta egy egészen speciális kiegészítő „sportágat” választott, jobban mondva hangszert, ugyanis Áron Ringo Starr nyomdokaiba lépett, és heti rendszerességgel vesz dobleckéket Lázár Tibortól, mely az eddigi tapasztalatai alapján nagyon jó hatással van a ritmusérzékére és kéz-láb koordinációjára. Ki tudja, talán Tokió után ütőkre cserélve a pengét egy rockkoncerten is élvezhetjük Szilágyi Áron játékát - az biztos, hogy a sztáralkata már megvan hozzá.

Ezt is szeretjük