A ’80-as évek legismertebb magyar modellje volt! 56 évesen is karcsú, mint a nádszál
Szedres Mariann a legkeresettebb magyar manöken volt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szedres Mariann a '80-as évek egyik legismertebb magyar modellje volt - vagyis manökenje, hisz akkoriban ezt a szót használták. A jó mozgású, különleges arcú, kedves és szerény lány hamar a fotósok és a divatvilág kedvencévé vált. Az első címlapja 15 éves korában készült - a bikinis felvétel nagy port is kavart, abban az időben merésznek volt mondható.

- Már kiskoromban balettoztam, népi táncolni jártam, eltértem mozgásommal a többiektől. Bújtam a divatlapokat, megcsodáltam Twiggy-t és sok modellt. Viszont bátortalan voltam. A nővérem, Rita volt az, aki bátorított, ő kísért el az MTI-be, ahol modelliskolát végeztem. A képzést később meg kellett ismételnem, amikor kötelező lett, az Állami Artistaképző Intézetben 1979-ben vizsgáztam le – mesélte a Feminának.

1979-ben kapott felkérést az Ez a divat magazin főszerkesztőségétől, ahol Lengyel Miklós és Módos Gábor fotóművészekkel kezdett el dolgozni. Számos fotója jelent meg a havilapban, de rendszeresen láthatták képeit a Nők Lapja olvasói is. Várszegi Gábor felkérésére a Gemini-hajón hetente fürdőruhás divatbemutatókon is részt vett.

- Nagyon sok újságban, magazinban jelentek meg képeim. A Woolmark Magyarországon még alig ismert márka volt, boldog vagyok, hogy én lehettem, aki az elsők között mutathatta be a ruháikat. Hosszú ideig voltam a Centrum Áruházak reklámarca is. 1986-ig modellkedtem különböző helyeken, 1990-ben modelliskolát nyitottam. A ’90-es évektől két otthonom lett: Magyarország és Németország, ahol egyre többet tartózkodtam - árulta el. 

Nézd meg a nyolcvanas évek egyik legismertebb modelljének, Szedres Mariannak a fotóit!

50 felett is bombázó bikiniben a magyar énekesnő

Nézd meg képes összeállításunkban azt a négy magyar sztárt, aki 50 fölött is bombázó bikiniben!

Ezt is szeretjük