Szűcs Judith is Szécsi Pál szerelme volt: az énekesnő sokáig hallgatott róla

Szűcs Judith és Szécsi Pál a hetvenes években egy rövid ideig egy párt alkottak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szécsi Pál 23 évesen, 1967-ben robbant be a köztudatba, miután Csak egy tánc volt című dalával második helyezést ért el a Táncdalfesztiválon, és országos ismertségre tett szert. A női szíveket rögtön rabul ejtette, és a ’60-as, ’70-es évek egyik legsikeresebb és legnépszerűbb előadójává vált. 

Szécsi Pál legismertebb szerelme az akkor negyven felé közelítő Domján Edit volt, kapcsolatuk azonban csupán pár hónapig, 1972 januárjától októberéig tartott. Domján ekkor már híres színésznő volt, aki segítette Szécsi munkáját és karrierjét, ám kapcsolatukat kikezdte a táncdalénekes súlyos depressziója és alkoholizmusa. Szécsi Pál 1974. április 30-án hunyt el.

Szécsi Pál és Szűcs Judith

Sokan talán nem is tudják, hogy Szécsi Pálnak Domján Editen kívül egy másik, ma már híres szerelme volt. Szűcs Judith énekesnő hosszú hallgatás után Táncolsz velem? című, 2005-ös könyvében vallotta be, hogy annak idején gyengéd szálak fűzték a népszerű énekeshez: két-három hónapig több volt közöttük, mint barátság.

szucs judith hivatalos oldala
Fotó: Facebook/Szűcs Judith hivatalos oldala

Szécsi és Domján már nem alkottak egy párt, amikor az énekes 1973 nyarán felkérte Szűcs Judithot - aki húszéves lányként az előző évben tűnt fel a Ki mit tud?-on - és Cserháti Zsuzsát, turnézzanak vele vendégelőadóként. Az énekesnő 2019 januárjában a Borsban elárulta, Szécsi Pál az öltözőjében hódította meg.

- Emlékszem, a fellépések előtt nagyon sok időt töltöttünk az öltözőben. Mindig átmentünk egymáshoz, és jókat viccelődtünk. Láttam, hogy ez feltölti, vidámabb és boldogabb lesz tőle. Egy ilyen alkalommal csattant el köztünk az első csók is - mesélte a lapnak.

Az énekest Szűcs Judith édesanyja is nagyon megszerette, a férfi többször is ellátogatott hozzájuk. 

- Tele voltam élettel, vidámsággal, és ez nagyon tetszett Palinak. Kizökkentettem a melankóliából, jól éreztük magunkat, és a barátságból szerelem lett. Sokszor eljött hozzánk Sashalomra, édesanyám legnagyobb örömére, aki a saját fiaként tekintett rá. Én is felugrottam hozzá a Margit utcai, kedves, hangulatos kis lakásába, ahol az utolsó éveit töltötte, és ahol sajnos a kapcsolatunk után öt-hat hónappal véget vetett az életének - ezt már a Kiskegyednek mesélte 2019 januárjában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sem Szécsi, sem Szűcs Judith nem mondta ki, hogy a kapcsolatnak vége, nem volt veszekedés, csak a szerelem barátsággá szelídült, a turné után el is maradoztak egymás mellől. A fiatal énekesnőt az is megijesztette, hogy tudta, a táncdalénekes már többször megpróbált véget vetni az életének. 

szucs-judith-fiatalon
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

- Fiatal, önfeledt lány voltam, és nem pszichológus, így nem tudtam támasza lenni. Nem is lehettem volna, hiszen neki már régóta orvosi segítség kellett. Jó pár öngyilkossági kísérlete volt korábban. Édesanyámtól tudtam meg a szörnyű hírt.

Nagyon megijedtem, mert az első gondolatom az volt, hogy talán miattam dobta el az életét.

De inkább azt tartják valószínűnek, hogy korábbi nagy szerelme, Domján Edit után ment a halálba. Örülök, hogy nem maradtunk együtt, mert ha Pali mellettem lesz öngyilkos, biztos, hogy engem hibáztattak volna - tette hozzá az énekesnő.

Nagy Feró felesége és Szűcs Judith a Beatricében

Rengetegen Nagy Feró nevével kötik össze a formációt, pedig ő csak később csatlakozott. A Beatrice eredetileg lányzenekarként indult 1969-ben, a két fő énekesnő pedig nem volt más, mint Szűcs Judith és az a Csuka Mónika, aki a későbbi frontember első felesége lett. Az énekes elmondta, miért kellett menniük.

Cover-fotó: Fortepan/Főfotó

Ezt is szeretjük