Bevállalta! Estéről estére megszabadul ruháitól a fiatal magyar színész
A színpadon
Szamosi Donáth az Equus című darabban áll meztelenül színpadra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz egyik legzajosabb színházi sikerét a Thália Színházban játsszák Alföldi Róbert és egy feltörekvő fiatal színész, Szamosi Donáth főszereplésével. 

Annak idején nagy port kavart a hír, hogy a kis Harry Potter, vagyis Daniel Radcliffe estéről estére anyaszült meztelenre vetkőzik egy színdarabbéli főszerep kedvéért. Az Equus című 1973-as Peter Shaffer-mű 2007-es bemutatója óriási siker volt, Budapesten három évtized elteltével vitték színpadra a megtörtént eseten alapuló történetet.

Radcliffe szerepét egy eddig ismeretlen fiú játssza, aki 14 éves korában modellként kezdte pályafutását, de mindig is a színpad vonzotta, gyerekkora óta színészi ambíciói voltak. A Fókuszból többet is megtudhattunk a fiatal tehetségről, és Alföldi Róbert is megszólalt a darab kapcsán.

Testi és lelki lemeztelenedés

Szamosi Donáth még csak 20 éves, és színművészeti végzettség nélkül, pusztán egy New York-i féléves színészképzéssel a háta mögött kapta meg a nagysikerű darab főszerepét, amely kiváló bizonyítási lehetőséget, egyben óriási kihívást jelent számára.

Nem ez az első színpadi munkája, a közönség már láthatta az Álmodozók című előadásban is. A hathetes próbafolyamat során rengeteg támogatást kapott tapasztaltabb kollégáitól, akik állítása szerint nagyon türelmesek voltak vele.

Túl nagy falat ez a szerep

A sérült lelkű fiú megformálása ugyanis embert próbáló feladat, nemcsak testi, hanem lelki lemeztelenedést is igényel minden este.

A szerep kedvéért egyébként Donáth nyáron intenzív edzésbe kezdett, szigorú étrend alapján táplálkozik, és hetente hatszor edz, olykor napi két alkalommal is.

A jóképű fiatal színész szerényen, nagyképűség nélkül beszélt saját alakításáról. A Fókusz riporterének kérdésére bevallotta, hogy minden alkalommal úgy érzi, túl nagy falat számára ez a szerep, és folytonosan a hibát, a javítanivalót keresi teljesítményében, azon rágódik, mit kellene másképp csinálnia.

Alföldi Róbertnek a Nemzeti Színház igazgatása és a rendezés mellett nem sok ideje marad, erre a szerepre mégis igent mondott, mivel hiányzott már neki a színészi munka. Véleménye szerint a darab már elég poros, a közönség mégis nagyon szereti, mert van benne valami izgalmas.

Fotó: Thália Színház

Ezt is szeretjük